• Publicerat 13 februari, 2016
  • Skrivet av Max Richnau
  • 0 Kommentarer
Olunga Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Provspelande Michael ”Ingenjören” Olunga ser ut att komma allt närmare ett kotrakt med Djurgården. Spelaren själv såväl som Bosse Andersson tror på att nå en lösning inom kort.
– Jag tror att de är färdiga med allt, så när som helst från nu kan jag sätta pennan mot pappret, säger Olunga till FD efter dagens match.

Michael Olunga har under de senaste veckorna provspelat med Djurgården. Under lagets läger i Side i Turkiet fick han starta mot Steaua Bukarest, och gjorde mål. I dag slog han till igen när han byttes in i andra halvlek av mötet med Ålesund, då han med ett kanonskott i krysset gjorde 2–0 i matchen.

– Det känns som att jag gjorde det bra sett till hur många minuter jag spelare. Jag tycker att jag gjorde det som tränaren sa åt mig att göra på planen – att komma in på planen och göra mål, säger Olunga till FotbollDirekt.se efter matchen.

– Det var det bästa sättet att presentera sig för en sådan publik. Jag tänkte tidigare att det bästa sättet att introducera sig på för fansen skulle vara att göra ett mål.

Nu förväntar sig Olunga också att det snart kommer att lösa sig med Djurgården.

– Jag tror att de är färdiga med allt, så när som helst från nu kan jag sätta pennan mot pappret, säger han.

– Det känns bra, för jag kommer från ett land som Kenya där fotbollen inte prioriteras. Jag vill också utveckla mig själv som spelare och ta Djurgården till nästa nivå. Det vore en stor ära för mig att spela för en klubb som Djurgården.

Bosse Andersson, Djurgårdens sportchef, menar att ingenting är klart, men ser positivt på Olunga som spelare.

– Han är inte klar, men vi har kommit väldigt långt. Jag känner mig trygg med det.

Vill ni ha in honom?
– Ja, vi är väldigt nöjda med honom.

Förväntar du dig att Olunga spelar i Djurgården 2016?
– Ja, absolut.

Tränare Pelle Olsson har tidigare sagt till FD att han gärna skulle se Olunga permanent i Dif–tröjan, och det var inget som ändrades efter dagens insats.

– Jag tycker att han är tillräckligt bra för att spela i Djurgården, inget snack om saken, säger Olsson efter dagens match.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *