• Publicerat 11 februari, 2016
  • Skrivet av Ola Gustavsson
  • 0 Kommentarer

IFK Norrköping klarat sig från att bli sönderköpta. Trots många spännande namn så har bara ett tungt namn försvunnit. En av guldhjältarna, David Mitov Nilsson, reflekterar:
– Spontant känner man ju att…fan vi har fått behålla laget och vi blir att räkna med igen, säger Mitov till FotbollDirekt.se.

IFK Norrköping går från vad många anser vara den kanske största allsvenska skrällen i modern tid till att nu försvara SM-guldet.
Och man får göra det på ett sätt som inte så många svenska mästare de senaste tio åren i och med att IFK inte har drabbats så tungt som exempelvis Malmö FF de senaste åren.

Bortsett från Alexander Fransson så är mästarnas material intakt.

– Det här är jäkligt stort och roligt för gruppen även om vissa marknader väl håller uppe fortfarande. Nu är det här inte något jag gått och tänkt på och oroat mig för men det är klart att nu kommer vi få i hop en redan stark grupp ännu mer, säger Norrköpingsmålvakten David Mitov Nilsson till FD.

– Nu blir det mycket lättare för oss att bygga vidare och ta nästa steg. Champions League? När vi har samma lag, speciellt när det är så – så ska vi ju till varje pris spela vårt spel, precis som vi lovade oss själva att göra i alla lägen förra säsongen.

– Ja, det är klart att det blir spännande att se vad nästan samma lag kan göra på högre nivå. Jag tror vi kan klara oss bra och gå långt i kvalet. Mycket hänger ju förstås på vilken typ av lottning man får, gäller att ha lite tur så. Men ser man på förra säsongen och hur vi bland annat slog MFF två gånger och hur vi nere i Portugal visade att vi håller mot stora klubbar som Lokomotiv Moskva och Zenit så visar det ju vad vi har för kapacitet. Då ska vi komma i håg att deras säsong är närmare än vår och vi är ju inte ens i matchform ännu.

Hur överraskad är du över att Norrköping klarat sig från att bli söndervärvade – där har många mästare före er haft problem. Ni har ”bara” förlorat Alexander Fransson…
– Jag har ju som sagt inte våndats ett dugg men det är klart att jag trodde att vi skulle förlora några spelare. Så visst hade jag nog trott att en del skulle sticka. Men så har det inte blivit. Det är när man börjar förlora kanske 3-4 stycken som det börjar påverka.

Med det kommer även ännu en volym av attraktionskraft för Norrköping som nu på allvar ser ut att närma sig storklubbarna i allsvenskan.
Till det som ser så sportsligt spännande ut ska läggas stora finansiella resurser, ett eget kapital på över 40 miljoner.
– Ja, jag tror att det blir ännu lättare att locka spelare till Norrköping nu. Att få behålla spelare som vi har gjort och få in nya spännande namn och kvala till Champions League, känner David Mitov Nilsson och vidrör MFF i en jämförelse:

– MFF lyckades ju med Champions League två år i rad och vi slog ju Malmö i båda matcherna i fjol. Så det är klart att man lite känner, ”Hej, varför inte”, säger Mitov Nilsson och syftar till sommarens Champions League-kval.

MISSA INTE – MER OM NORRKÖPING
– Strulade om Kujovic – då sade Peking sitt
– Jagar MFF-favoriten men han har kostat över 35 miljoner

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll