AIK fans publik klack Foto: Bildbyrån

AIK värvar 17-årige Godar Kabali från Vasalund. Klubbarna är överens om en övergång för mittbackstalangen. Han börjar träna med AIK på måndag.
– Det stämmer. AIK, Vasalund och Godar är överens om villkoren för en övergång, säger Peter Wennberg, utvecklingsansvarig i AIK, till FotbollDirekt.se.

FD har tidigare berättat om att AIK velat värva 17-årige mittbackstalangen Godar Kabali från samarbetsklubben Vasalund. Nu är det på gång. Det hela är inte formellt klart ännu men klubbarna är överens.

– Det stämmer. AIK, Vasalund och Godar är överens om villkoren för en övergång, säger Peter Wennberg, utvecklingsansvarig i AIK, till FotbollDirekt.se.

Kabali kommer att inleda i AIK:s U19-lag och börjar träna med dem nu på måndag.

– Vi har i samråd med Vasalund och Godar kommit överens om att det här är det bästa för hans utveckling, säger Peter Wennberg och fortsätter:

– Jag vill lyfta fram samverkan mellan klubbarna här, vi har ett väldigt bra samarbete och täta band genom våran närhet och att vi delar på Skytteholms IP. Det hade nog inte varit möjligt att genomföra den här övergången om vi inte haft det fina samarbete vi har.

Godar Kabali har ännu inte spelat i Vasalunds a-lag men imponerade när laget mötte AIK i pojkallsvenskan förra hösten.

Han beskrivs som ett stort framtidsnamn i Vasalund, som ju tidigare levererat mittbackar till just AIK – Alexander Milosevic kom till Gnaget för fem år sedan från just Vasalund.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *