PÅ FD: Stormatch i fara för Norrköpingsstjärnan – ”Kan inte slänga mig”

  • Publicerat 10 februari, 2016
  • Skrivet av Ola Gustavsson
  • 0 Kommentarer

IFK Norrköping mot AIK på söndag och vill det sig illa så missar David Mitov Nilsson prestigemötet i Stockholm. I dag berättar han för FD om en segdragen skada.
– Ja, jag är inte bra ännu i revbenen. Att slänga mig klarar jag i nuläget inte av, berättar Mitov Nilsson för FotbollDirekt.se.

Smällen från Portugal-lägret hämmar alltså ännu IFK Norrköpings David Mitov Nilsson. Efter straffsegern i Atlantic Cup mot Lokomotiv Moskva så stoppades han där efter från spel mot FC Zenit.
Revbensproblemen blev för påtagliga,

I dag tio dagar senare så lider han alltså ännu av smällen.
Med det kan AIK-matchen på söndag på Skytteholm i Stockholm ryka för honom. Ett tidigt tungt möte mellan två sannolika guldfavoriter.

– Jag kan ju löpa och köra styrka. Men det känns ändå i revbenen om jag skulle kasta mig, så det går inte ännu, säger Mitov Nilsson i dag till FotbollDirekt.se.

AIK på söndag – ger du upp den matchen?
– Nej, jag vill inte göra det. Det är ändå möjligt och jag hoppas på det men vi får se. Som det känns i dag så går det ju inte.

Med det är det tålamod som gäller för en av allsvenskans högst rankade målvakter. Men alldeles oavsett har han förtröstan genom en inte minst lovande vinterstart för hela Norrköping.
– Det är dumt att riskera något. Det är därför jag inte gått för fullt på träning sedan ungefär tio dagar. Det är lite lurigt och det finns inget skydd man kan använda mot den här typen av skada, säger han och fortsätter:

– Men annars känns det bra för mig – och för laget som vi avslutade förra säsongen och hur vi har gjort starka matcher nere i Portugal mot både Lokomotiv Moskva och Zenit.

MISSA INTE – MER OM NORRKÖPING
– Peking vinnare utan att ha spelat en enda tävlingsmatch

– Bärkroths smajl – nu pratar han igen med stort hjärta

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

 

Idag 11:31

PÅ FD: Bara en vecka kvar! - och AIK börjar ge upp

Nabil Bahouis låneavtal med AIK löper ut 30 juni och FD erfar att allsvenska ligatvåan inte tror på en lösning med stjärnan då Grasshoppers ekonomiska krav är för stora. Det var i februari som det blev klart att Nabil Bahoui återvänder

Idag 10:04

PÅ FD: ''Djurgården har inte varit inblandade i detta''

Djurgårdens bortamatch i Ukraina flyttas från Mariupol till Odessa, det stod klart tidigare under veckan. Nu berättar Stockholmsklubbens Tomas af Geijerstam om beslutet. - Vi har inte varit inblandade, det är Mariupol som valt att flytta den oc

Idag 09:02

PÅ FD: Bilderna på nya MFF - ''Han slipper sällan undan''

Malmö FF spelade i onsdags första matchen under nya tränaren Uwe Rösler. Det blev seger mot norska Molde på Stadion med 2-0 efter mål av Alexander Jeremejeff och Isak Ssewankambo. FD:s utsände Casper Nordqvist bjuder här på ett bildspel.

Igår 19:02

Lekte med Island - otäckt knä mot Blåvittfavoriten

Island-Nigeria. Islänningar försökte följa upp den bragdliknande poängen mot Argentina. Många tidigare allsvenska namn från start som Arnason, Finnbogason, Saevarsson och Ragnar Sigurdsson som drabbades hårt i andra halvlek när Nigeria tog

Igår 18:35

PÅ FD: MFF:s superaffär - ''Hoppas kunna röra mig fritt''

MALMÖ. Anders Christiansen var kanske Malmös bästa spelare i onsdagens träningsmatch mot Molde, danskens första framträdande i MFF sedan comebacken. Nu hoppas han, likt i den andra halvleken, fortsatt få en fri roll på mittfältet. - Ja, ho

Igår 11:32

Gav Djurgården miljonregn - uppges slå till igen

Sampdoria värvade i veckan Omar Colley från Genk, vilket ger Djurgården närmare tio miljoner kronor. Nu uppges Serie A-klubben vilja knyta till sig svenska landslagsmannen Emil Krafth från Bologna. Det var i tisdags som det stod klart att Oma

Igår 11:14

Stora framgångar i MFF - nu ifrågasatt: "Det håller inte"

Åge Hareiede vann SM-guld med Malmö FF och tog laget till två Champions League-gruppspel. I 2,5 år han norrmannen nu verkat som dansk förbundskapten. Trots fyra poäng så här långt i VM kritiseras han av BT:s krönikör Sören Kristensen. -