SHARES

PÅ FD: Stormatch i fara för Norrköpingsstjärnan – ”Kan inte slänga mig”

  • 0
IFKNBB151031LT080

IFK Norrköping mot AIK på söndag och vill det sig illa så missar David Mitov Nilsson prestigemötet i Stockholm. I dag berättar han för FD om en segdragen skada.
– Ja, jag är inte bra ännu i revbenen. Att slänga mig klarar jag i nuläget inte av, berättar Mitov Nilsson för FotbollDirekt.se.

Smällen från Portugal-lägret hämmar alltså ännu IFK Norrköpings David Mitov Nilsson. Efter straffsegern i Atlantic Cup mot Lokomotiv Moskva så stoppades han där efter från spel mot FC Zenit.
Revbensproblemen blev för påtagliga,

I dag tio dagar senare så lider han alltså ännu av smällen.
Med det kan AIK-matchen på söndag på Skytteholm i Stockholm ryka för honom. Ett tidigt tungt möte mellan två sannolika guldfavoriter.

– Jag kan ju löpa och köra styrka. Men det känns ändå i revbenen om jag skulle kasta mig, så det går inte ännu, säger Mitov Nilsson i dag till FotbollDirekt.se.

AIK på söndag – ger du upp den matchen?
– Nej, jag vill inte göra det. Det är ändå möjligt och jag hoppas på det men vi får se. Som det känns i dag så går det ju inte.

Med det är det tålamod som gäller för en av allsvenskans högst rankade målvakter. Men alldeles oavsett har han förtröstan genom en inte minst lovande vinterstart för hela Norrköping.
– Det är dumt att riskera något. Det är därför jag inte gått för fullt på träning sedan ungefär tio dagar. Det är lite lurigt och det finns inget skydd man kan använda mot den här typen av skada, säger han och fortsätter:

– Men annars känns det bra för mig – och för laget som vi avslutade förra säsongen och hur vi har gjort starka matcher nere i Portugal mot både Lokomotiv Moskva och Zenit.

MISSA INTE – MER OM NORRKÖPING
– Peking vinnare utan att ha spelat en enda tävlingsmatch

– Bärkroths smajl – nu pratar han igen med stort hjärta

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

 

Nicklas Bärkroth
Idag 17:52

JUST NU: Norrköping fortsätter att vinna - malde ner Kalmar

Norrköping har slagit Kalmar FF med 1-0 och sätter press på MFF i toppen. I slutet kom segermålet som Niklas Bärkroth låg bakom. Efter första halvlek var det mållöst mellan hemmalaget Kalmar FF och gästande IFK Norrköping. Kalmar hade

GU1BB160827AE006 (1)
Idag 16:52

JUST NU: Nye djurgårdsstjärnan inte nöjd - trots målsuccén

Djurgården tog nyligen Niklas Gunnarsson från Vålerengen. I dag har försvararen gjort mål och tagit Dif till ledning mot Gefle - men nöjd är han inte: - Vi började bra första 20-25 minuterna  men sedan blev det sämre. Vi har tappat för m

konstgras
Idag 12:00

PÅ FD: Forskaren om utpekade risker med konstgräs

Konstgräs är inte bara dåligt för fotbollen rent spelmässigt, det är även miljöfarligt - och till och med cancerframkallande. Projektet "Gräs 2020" lyfter fram dessa risker i sitt arbete för en konstgräsfri allsvenska senast säsongen 2020