PÅ FD: Stormatch i fara för Norrköpingsstjärnan – ”Kan inte slänga mig”

  • Publicerat 10 februari, 2016
  • Skrivet av Ola Gustavsson
  • 0 Kommentarer

IFK Norrköping mot AIK på söndag och vill det sig illa så missar David Mitov Nilsson prestigemötet i Stockholm. I dag berättar han för FD om en segdragen skada.
– Ja, jag är inte bra ännu i revbenen. Att slänga mig klarar jag i nuläget inte av, berättar Mitov Nilsson för FotbollDirekt.se.

Smällen från Portugal-lägret hämmar alltså ännu IFK Norrköpings David Mitov Nilsson. Efter straffsegern i Atlantic Cup mot Lokomotiv Moskva så stoppades han där efter från spel mot FC Zenit.
Revbensproblemen blev för påtagliga,

I dag tio dagar senare så lider han alltså ännu av smällen.
Med det kan AIK-matchen på söndag på Skytteholm i Stockholm ryka för honom. Ett tidigt tungt möte mellan två sannolika guldfavoriter.

– Jag kan ju löpa och köra styrka. Men det känns ändå i revbenen om jag skulle kasta mig, så det går inte ännu, säger Mitov Nilsson i dag till FotbollDirekt.se.

AIK på söndag – ger du upp den matchen?
– Nej, jag vill inte göra det. Det är ändå möjligt och jag hoppas på det men vi får se. Som det känns i dag så går det ju inte.

Med det är det tålamod som gäller för en av allsvenskans högst rankade målvakter. Men alldeles oavsett har han förtröstan genom en inte minst lovande vinterstart för hela Norrköping.
– Det är dumt att riskera något. Det är därför jag inte gått för fullt på träning sedan ungefär tio dagar. Det är lite lurigt och det finns inget skydd man kan använda mot den här typen av skada, säger han och fortsätter:

– Men annars känns det bra för mig – och för laget som vi avslutade förra säsongen och hur vi har gjort starka matcher nere i Portugal mot både Lokomotiv Moskva och Zenit.

MISSA INTE – MER OM NORRKÖPING
– Peking vinnare utan att ha spelat en enda tävlingsmatch

– Bärkroths smajl – nu pratar han igen med stort hjärta

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

 

Idag 19:33

FD-ELVAN: De bästa spelarna i omgång 24

Efter varje omgång utser FotbollDirekts redaktion omgångens bästa elva: FD-elvan. Vilken formation den utgår från ändras beroende på vilka spelare som är de bästa spelarna. OMGÅNG 24: 3-4-3 Målvakt: Johan Dahlin, Malmö FF (2)

Idag 18:31

KLART: Ingen Junior för Bajen i derbyt

Hammarby har släppt sin matchtrupp till derbyt mot Djurgården - Bajen får tillbaka en spelare i Jeppe Andersen, men samtidigt får man återigen klara sig utan Serge-Junior Martinsson Ngouali.  Serge-Junior Martinsson Ngouali skadade sig i bor

Idag 16:35

PÅ FD: "Norling sitter så säkert som man kan göra i AIK"

AIK imponerade knappast borta mot Sundsvall och vid förlust mot Häcken under söndagen kan laget få svårt att nå Europaspel. Tränaren Rikard Norling har fått en del kritik under säsongen och många svartgula supportrar börjar skrika på en f

Idag 15:52

HBK:s blytunga seger i bottenstriden - slog Peking

Halmstads BK grep halmstrået - 2-1-seger hemma mot IFK Norrköping och HBK har fortfarande en liten chans att ta en kvalplats. Här är FD:s rapportering från matchen.  Tre poäng för HBK, som nu har sex poäng upp till Jönköpings Södra på

Idag 15:36

PÅ FD: Djurgårdens boost - Isaksson redo för derbyt

Andreas Isaksson är redo för spel i derbyt mot Hammarby. Djurgårdens förstemålvakt ska enligt vad FD erfar vara redo för spel i morgon. – Han finns med i truppen, sedan kan allting hända, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till F