PÅ FD: Stormatch i fara för Norrköpingsstjärnan – ”Kan inte slänga mig”

  • Publicerat 10 februari, 2016
  • Skrivet av Ola Gustavsson
  • 0 Kommentarer

IFK Norrköping mot AIK på söndag och vill det sig illa så missar David Mitov Nilsson prestigemötet i Stockholm. I dag berättar han för FD om en segdragen skada.
– Ja, jag är inte bra ännu i revbenen. Att slänga mig klarar jag i nuläget inte av, berättar Mitov Nilsson för FotbollDirekt.se.

Smällen från Portugal-lägret hämmar alltså ännu IFK Norrköpings David Mitov Nilsson. Efter straffsegern i Atlantic Cup mot Lokomotiv Moskva så stoppades han där efter från spel mot FC Zenit.
Revbensproblemen blev för påtagliga,

I dag tio dagar senare så lider han alltså ännu av smällen.
Med det kan AIK-matchen på söndag på Skytteholm i Stockholm ryka för honom. Ett tidigt tungt möte mellan två sannolika guldfavoriter.

– Jag kan ju löpa och köra styrka. Men det känns ändå i revbenen om jag skulle kasta mig, så det går inte ännu, säger Mitov Nilsson i dag till FotbollDirekt.se.

AIK på söndag – ger du upp den matchen?
– Nej, jag vill inte göra det. Det är ändå möjligt och jag hoppas på det men vi får se. Som det känns i dag så går det ju inte.

Med det är det tålamod som gäller för en av allsvenskans högst rankade målvakter. Men alldeles oavsett har han förtröstan genom en inte minst lovande vinterstart för hela Norrköping.
– Det är dumt att riskera något. Det är därför jag inte gått för fullt på träning sedan ungefär tio dagar. Det är lite lurigt och det finns inget skydd man kan använda mot den här typen av skada, säger han och fortsätter:

– Men annars känns det bra för mig – och för laget som vi avslutade förra säsongen och hur vi har gjort starka matcher nere i Portugal mot både Lokomotiv Moskva och Zenit.

MISSA INTE – MER OM NORRKÖPING
– Peking vinnare utan att ha spelat en enda tävlingsmatch

– Bärkroths smajl – nu pratar han igen med stort hjärta

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

 

Igår 22:37

Engvalls ilska - stämmer Blåvitt

Gustav Engvall anser att IFK Göteborg är skyldiga honom pengar. Nu stämmer anfallsstjärnan klubben. - Vi har fört en diskussion under en lång tid, men inte kommit överens, säger Engvalls advokat Stefan Alvén till GP.  Sommaren 2016 sål

Igår 19:32

Jätteraset - Mellberg och AIK kopplas samman

Under tisdagen blev det klart att Olof Mellberg lämnar Brommapojkarna. Nu under onsdagen sjönk Unibets odds på en AIK-flytt från 51 till 12 gånger pengarna. Olof Mellberg har en säsong bakom sig i AIK som spelare. Året var 1998, då laget v

Igår 18:45

PÅ FD: Elfsborg bekräftar slutförhandlingar

Elfsborg är nära en lösning i tränarfrågan. I dag bekräftar sportchef Stefan Andreasson att man träffat flera kandidater men nu koncentrerar sig på ett huvudnamn. – Vi vet vem vi vill ha och försöker nu sy i hop det, meddelar Andreasson

Igår 16:24

AIK-basen bekräftar värvningsförsöket på Norlings assistent

FotbollDirekt avslöjade i förra veckan att Jönköpings Södra var ute efter AIK:s assisterande tränare Bartosz Grzelak. Nu bekräftar AIK:s sportchef Björn Wesström att J-Södra ställde frågan om Grzelak: – Det kom aldrig i några längre