SHARES

PÅ FD: Stormatch i fara för Norrköpingsstjärnan – ”Kan inte slänga mig”

  • 0
IFKNBB151031LT080

IFK Norrköping mot AIK på söndag och vill det sig illa så missar David Mitov Nilsson prestigemötet i Stockholm. I dag berättar han för FD om en segdragen skada.
– Ja, jag är inte bra ännu i revbenen. Att slänga mig klarar jag i nuläget inte av, berättar Mitov Nilsson för FotbollDirekt.se.

Smällen från Portugal-lägret hämmar alltså ännu IFK Norrköpings David Mitov Nilsson. Efter straffsegern i Atlantic Cup mot Lokomotiv Moskva så stoppades han där efter från spel mot FC Zenit.
Revbensproblemen blev för påtagliga,

I dag tio dagar senare så lider han alltså ännu av smällen.
Med det kan AIK-matchen på söndag på Skytteholm i Stockholm ryka för honom. Ett tidigt tungt möte mellan två sannolika guldfavoriter.

– Jag kan ju löpa och köra styrka. Men det känns ändå i revbenen om jag skulle kasta mig, så det går inte ännu, säger Mitov Nilsson i dag till FotbollDirekt.se.

AIK på söndag – ger du upp den matchen?
– Nej, jag vill inte göra det. Det är ändå möjligt och jag hoppas på det men vi får se. Som det känns i dag så går det ju inte.

Med det är det tålamod som gäller för en av allsvenskans högst rankade målvakter. Men alldeles oavsett har han förtröstan genom en inte minst lovande vinterstart för hela Norrköping.
– Det är dumt att riskera något. Det är därför jag inte gått för fullt på träning sedan ungefär tio dagar. Det är lite lurigt och det finns inget skydd man kan använda mot den här typen av skada, säger han och fortsätter:

– Men annars känns det bra för mig – och för laget som vi avslutade förra säsongen och hur vi har gjort starka matcher nere i Portugal mot både Lokomotiv Moskva och Zenit.

MISSA INTE – MER OM NORRKÖPING
– Peking vinnare utan att ha spelat en enda tävlingsmatch

– Bärkroths smajl – nu pratar han igen med stort hjärta

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

 

Björnquist örebro ösk
Igår 21:45

Allsvenska backen: "Spelat med bruten tå sedan april"

Daniel Björnquist har startat samtliga matcher för succélaget Örebro under våren i allsvenskan. Men det har inte varit helt smärtfritt för ytterbacken. – Jag har spelat på sprutor i tån, men legat lågt med det utåt, säger Björnquist

Dahlberg Helsingborg hif
Igår 20:43

Namnkunnigt HIF tappade ledning till förlust mot Elfsborg

Ett Helsingborg med flera A-lagsspelare i startelvan tappade i dag en ledning till förlust i mötet med Elfsborg i U21-serien. Matt Pyzdrowski, Calle Wede, Felix Bindelöv och Mikael Dahlberg var några av de A-lagsspelare som fanns med i Helsin

Gefle
Igår 20:01

Blytungt i allsvenskan – men här fick Gefle jubla

Gefle går blytungt i allsvenskan och ligger på nedflyttningsplats, men i kvällens möte med Örebro i U21-serien tog laget en seger. Gefle går till sommaruppehåll i allsvenskan med sju raka förluster, senast i går borta mot Hammarby, och li

Anton Saletros aik
Igår 18:55

Trippla återbud för U21-landslaget – kallar in AIK-talangen

Om fyra dagar möter Sveriges U21-landslag Georgien i kvalet till EM. Förbundskapten Håkan Ericson har nu fått tre stycken återbud, och kallar då in bland andra AIK:s mittfältstalang Anton Salétros. Simon Tibbling (Groningen), Erdal Rakip (

rjon
Igår 16:54

Rasmus Jönsson efter klubbytet - HIF hörde aldrig av sig

Rasmus Jönsson stannar i Danmark. Den tidigare HIF-anfallaren byter från Ålborg till Odense. Nu berättar Jönsson om intresset från andra klubbar. Helsingborg, den enda allsvenska klubben han kunde tänka sig, hörde aldrig av sig. – Nej, fak

sly
Igår 15:00

Värvar MFF den här killen i sommar? Meriterad nigerian jagas

En meriterad nigerian som spelat i ryska ligan senaste säsongen - en värvning för Malmö FF i sommar? 26-årige Sylvester Igboun kopplas nu ihop med MFF.  Det är danska sajten Tribunen som uppger att Malmö är intresserade av Sylvester I