Foto: Bildbyrån

AIK har Dickson Etuhu och Ebenezer Ofori skadade och Stefan Ishizaki har fått spela på innermittfältet i samtliga matcher på lägret i Dubai. I dag igen i förlustmatchen mot FC Köpenhamn. Nu ser han ut att få fortsätta i rollen:
– Jag får väl vara vikarie där så länge
, säger Ishizaki till FotbollDirekt.se.

Stefan Ishizaki har fått kliva inåt – och bakåt i banan i och med skadorna på innermittfältet i AIK. Ebenezer Ofori gjorde sig illa i matchen mot Molde i förra veckan och Ishizaki fick kliva in tidigt. Även i träningsmatchen mot Midtjylland dessförinnan spelade han delvis där.

Dickson Etuhu är också skadad och har inte spelat alls hittills i år. Nu återstår en träningsmatch mot Norrköping innan allvaret börjar med svenska cupen. Och i går sade Andreas Alm att både Etuhu och Ofori har långt kvar till spel.

Ishizaki säger att han kommer in allt mer i att spela centralt.

– Det är upp och ner, känner att jag skulle vilja träna lite mer för att bli riktigt bekväm. Jag tycker det funkar hyfsat ändå, det är klart man önskar man hade spelat lite bättre. Man gör några bra grejer, men det är lite fortfarande i det defensiva positionsspelet som måste bli bättre om jag ska spela där, säger han till FotbollDirekt.se.

Får du några till matcher på dig, eller vad tror du?

– Vi får se, nu har Ofori problem med en fot och Dickson har problem med en hälsena. Så jag får väl vara vikarie där så länge.

Det var annars tänkt att han skulle spela som ”nummer tio”, alternativt på sin vanliga position på kanten denna säsongen. Ishizaki säger själv att han helst spelar längre fram i banan.

– Jag spelar gärna där också, det är ingen fara, Men det är två av våra bästa spelare så man vill gärna se dem på planen.

– Jag tycker det känns bra i mitten, man får vara med mycket i spelet, får mycket boll och styra och ställa. Men som jag sa så kanske det defensiva inte sitter riktigt hundra. Även om det är bättre nu än i första matchen, från början. Men offensiva positioner spelar jag nästan helst. Lite närmare mål, säger Ishizaki, som tycker att det var en okej insats av laget mot FCK.

– De var sjukt stabila bakåt, vi skapar inte så jättemycket chanser, men samtidigt skapar inte de så mycket heller. Det blev mycket ställningskrig på mitten tycker jag.

– Så klart man vill ju vinna varenda match. Men det känns fortfarande som att vi är på väg framåt, vi blir bättre för varje match. Det är fortfarande träningsmatcher, vi får snurra väldigt mycket på laget. Bra att många unga får chansen, och nu i dag fick Denni spela också. Många får spela, många får många minuter. Vi har en bit kvar, men vi har fortfarande två veckor och en träningsmatch kvar tills

Det är tre bra matcher mot riktigt bra motstånd, vad känner du att lägret gett?

– Alla har blivit mer vältränade, man märker på träningarna att det är mer explosivitet, bättre passningsspel och mer fart än det var när vi tränade i Sverige för några veckor sedan. Det här har gett oss otroligt mycket. Sedan blir det så klart ett långt läger, och det är kanske svårt att hålla uppe fokus hela tiden. Men det har varit ett bra läger, snöplig förlust i dag men vi tar med oss det positiva, att vi spelar lite bättre.