• Publicerat 10 februari, 2016
  • Skrivet av Ola Gustavsson
  • 0 Kommentarer
HifDifBB150713PA168

Djurgården rankas som lite av årets allsvenska överraskning i fjol. Magnus Österberg har sett Helsingborg i Barcelona och tror nu att HIF kan lyckas med något liknande och i år hota om topp-6.
– HIF ser mer spännande ut än vad många i riksmedia tror och kan hota liknande som exempelvis Djurgården i fjol, säger FD:s krönikör Magnus Österberg till FotbollDirekt.se.

Helsingborg var under förra året uppemot 15-talet poäng i från sjätteplatsen men kan ändå likväl vara på väg mot ett lyft.
Att namn som Pär Hansson, Arnor Smarason och Robin Simovic är borta fylls, för FotbollDirekts Magnus Österberg, av nya krafter som Linus Hallenius, Adam Eriksson och Matthew Rusike.
– Alltså…rörligheten i HIF:s anfall kommer att bli jobbig att möta. Hallenius tror jag kommer att bli minst lika viktig för HIF som Simovic – och Adam Eriksson är lika bra som Uruonen, säger Magnus Österberg som nyligen följt HIF på plats nere i Barcelona.

– Jag menar förväntningarna är ganska stora på Hammarby och HIF slog Bajen där nere. Så rent kvalitemässigt allt som allt kan jag inte se att HIF är sämre än i fjol.
– Jordan Larsson, Hallenius och Rusike kommer att bli bra och sedan har vi tvillingarna Wede som nu är återförenade.

Och så har vi Henke Larsson, en föredetta storstjärnas aura och kunskaper, vars inflytande Magnus Österberg allt mer ser börjar lyfta HIF, så bra så att skåningarna kan röra topp-6.

– Ja, jag tror det. Med lite tur kan det här HIF lyckas som exempelvis Djurgården gjorde förra året. Henke har ju flera gånger upprepat hur han genuint vill känna hur alla spelare han tar in och satsar på verkligen genuint vill spela i klubben, trots en lång lönegrad just nu.
– Och, ja, det märks. För mer än vad någon enskild spelare har imponerat på mig under den här tiden så har laget verkligen gjort intryck. Sådan känner man direkt som fotbollstränare – och jag har ju ändå den erfarenheten.

– Nu kanske Helsingborg är lite för tunna för att i längden orka topp-6 men utan skadeproblem så finns chansen och definitivt för topp-8.

MISSA INTE – MER OM HIF
– Att förlora mot Öster men slå Hammarby – vad säger det?
– ”Bara ta Linus Hallenius – förstår det”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *