• Publicerat 10 februari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Elfsborg Foto: Bildbyrån

IF Elfsborgs Europaäventyr är slut för den här gången. Trots en stark insats räckte inte laget till mot Real Madrid som vann med 3-1 på Borås Arena.
– Killarna gör det jättebra och matchen lever hela tiden. De ska vara stolta över sin prestation. Både i denna match och över hela turneringen, säger Elfsborgs U17-tränare Tobias Linderoth till FotbollDirekt.se.

Real Madrid öppnade starkt och satte hög press direkt i matchupptakten. Elfsborg kom in mer och mer i matchen och hade ett bra läge genom anfallaren Arian Kabashi efter 20 minuter. I första halvlekens sista minut tilldelades spanjorerna en straff efter en förseelse från högerbacken Christopher McVey. Reals storstjärna, anfallaren Borja Mayoral stegade upp. Boråsarnas reslige målvakt David Olsson gick åt rätt håll och gjorde en jätteräddning. Både retur och kalabalik uppstod efter straffen, men 0-0 var resultatet efter halva matchen. Drömmen om avancemang levde i allra högsta grad.
– Det var en väldigt jämn match. Båda lagen skapade chanser i första halvlek samtidigt som vi var väldigt disciplinerade. Sen har vi även ett fantastiskt publikstöd. Det är inte varje dag Real Madrid är i stan, säger Tobias Linderoth till FotbollDirekt.se efter matchen.

Inledningen av andra halvlek började inte bra för Elfsborgs del. Mayoral, som bland annat Chelsea, Arsenal och Liverpool ryckt i, gjorde 1-0 för gästerna. Real fortsatte att trycka på och gick för ett andra mål. Efter dryga timmen vann Elfsborgs mittfält bollen och kaptenen Rasmus Rosenqvist hittade Arian Kabashi med ett instick. Reals målvakt Luca Zidane rusade ut, något som Kabashi utnyttjade. En kylig chipp betydde 1-1. Boråsarna var ikapp. 18-åringens tredje mål i turneringen och Elfsborgs fjärde. Knappt tio minuter senare vände den centrala mittfältaren Aleix Febas upp snabbt och placerade in bollen i bortre hörnet, utom räckhåll för Olsson i målet.
– Strax efter 1-1 målet hade vi vår bästa period under hela matchen. Tyvärr är vi inte tillräckligt effektiva och Real gjorde istället 2-1 efter en riktigt fin individuell prestation. Efter deras mål var vi tvungna att satsa framåt. Det öppnade upp luckor bakåt och där är Realspelarna jäkligt skickliga och straffar oss, säger Linderoth.

I matchminut 84 höll sig den notoriske målskytten Borja Mayoral sig framme igen och skickade ut Elfsborg med sitt 3-1 mål inför en rekordpublik. Över 6 000 personer hade hittat till Borås Arena. Undrar om det någonsin varit så mycket publik på en juniormatch som spelats på svensk mark?

Real Madrid med U19-EM:s skyttekung från fjol Borja Mayoral och Zinedine Zidanes son Luca Zidane i målet är vidare till åttondelsfinal. Precis som följande lag:
De åtta gruppsegrarna: Paris SG, PSV Eindhoven, SL Benfica, Manchester City FC, FC Barcelona, GNK Dinamo Zagreb, Chelsea FC, Olympique Lyonnais.
De åtta segrarna från sextondelsfinalerna: AFC Ajax, RSC Anderlecht, Middlesbrough FC, AS Roma, FC Midtjylland, 1. FK Pribram, Valencia CF, Real Madrid CF.

Lottningen för åttondelsfinalerna sker den 15:e februari i Nyon.

Johan Velagic

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *