• Publicerat 5 februari, 2016
  • Skrivet av Max Richnau
  • 0 Kommentarer
Michael Olunga Djurgården Foto: Bildbyrån

SIDE. Michael Olunga fick i går chansen från start för första gången i Djurgården. Kenyanen tackade för förtroendet med att göra sitt första mål i Djurgårdströjan.
– Jag tackar Gud för att han ger mig energin att kämpa för mitt lag och inleda vår comeback med mitt mål, säger Olunga till FotbollDirekt.se.

Efter att ha anslutit till Djurgården i januari är Michael Olunga fortfarande på provspel hos Blåränderna. Den ungen kenyanen har fått hoppa in i de två senaste träningsmatcherna mot Örebro och Gefle, och i går fick han förtroendet från start i Difs möte med Steaua Bukarest i turkiska Side.

Djurgården hamnade tidigt i ett 0–2–underläge, men Olunga kunde sätta reduceringen till 1–2 i mitten av den första halvleken. Daniel Berntsen kunde sedan kvittera i andra halvlek, och matchen slutade 2–2.

– Det kändes bra. Det var en svår match mot ett väletablerat lag som spelar i Europa för det mesta. Det var inte minst svårt att hamna i ett 0–2–underläge, men jag tackar Gud för att han ger mig energin att kämpa för mitt lag och inleda vår comeback med mitt mål, säger Olunga till FD efter matchen.

Olunga är dock inte helt nöjd med sitt spel i matchen.

– Nej, det var inte min bästa insats, för jag missade en chans i andra halvlek. Det hade kunnat avgöra matchen.

– Men jag ser fram emot en bra tid här nu om de väljer att värva mig, för jag är fortfarande en ung spelare som har mycket kvar att lära. Tränaren har gett mycket inspiration till mig, han har jobbat hårt för att få mig att spela på det sättet som laget ska spela på. Jag är väldigt glad och tacksam för möjligheten att få starta i kväll (läs: i går), fortsätter han.

Tror du att insatsen mot Steaua ökade dina chanser till att få ett kontrakt med Djurgården?
– Jag kan inte säga något om det, det är upp till Gud.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *