Foto: Bildbyrån

DUBAI. Kenny Stamatopoulos blev matchhjälte för AIK när han räddade två straffar under strafflägningen mot Molde, men han säger till FotbollDirekt.se efter matchen att han inte fått några råd av Patrik Carlgren.
– Haha, vi har inte pratat om det om jag ska vara ärlig, säger han och skrattar.

AIK vann mot Molde efter att de besegrat norrmännen på straffar. Efter 1-1 under full tid klev Kenny Stamatopoulos in i handlingarna och med två räddningar – där den ena var riktigt svettig – blev han stor matchhjälte för AIK i den vänskapliga turneringen Dubai International Cup. Efteråt var han som ett litet barn på julafton och till FotbollDirekt.se säger han följande:

– Jag är glad att jag kunde hjälpa laget att vinna med mina två räddningar. Samtidigt var straffarna som vi slog väldigt bra så jag är glad att vi vann.

Patrik Carlgren blev ju stor nationalhjälte när han räddade två straffar i U21-finalen i somras. Han har gett dig några tips på hur man räddar straffar?

– Haha, vi har inte pratat om det om jag ska vara ärlig, så nej, säger ”Stam” och skrattar.

Efter att AIK i den första halvleken tog ledningen med 1-0 kunde Molde mot slutet av matchen kvittera efter ett inte helt klockrent ingripande av AIK-målvakten, men grek-kanadensaren var ändå nöjd med sin prestation sett över hela matchen.

–  Vi gör en bra insats i dag. Jag hade inte så mycket att göra i dag då vi spelade kompakt och vi släppte inte till så mycket. För mig personligen gick det bra och för laget gick det bra.

Tidigare i dag vann FC Köpenhamn mot Malmö FF i en ovanligt tuff och ful match. På onsdag möter AIK danskarna och Kenny Stamatopoulos varnar för motståndet.

– Det är ett väldigt bra lag som vi respekterar. FC Köpenhamn är en storklubb i Skandinavien, men vi ska bara fokusera på oss själva och försöka spela vårt eget spel så får vi hoppas på det bästa.