Foto: Bildbyrån

DUBAI. Markus Rosenberg stod onekligen i centrum i matchen mot FC Köpenhamn och han var inte nöjd med domartrion.
– De drog ner oss i varje kontring, men de fick aldrig gult kort, säger han frustrerat till FotbollDirekt.se efter matchen. 

Det smällde rejält när FC Köpenhamn och Malmö FF möttes på The Sevens Stadium i Dubai i dag. Markus Rosenberg fick en ful eftersläng mot sig i den första halvleken och i den andra halvleken borde han ha visats ut när han gav igen med en minst lika ful tackling som han själv fick i den första halvleken.

Men han själv tyckte det inte att han borde ha visats ut och poängterar i stället att det var kvitt efter sin egen eftersläng.

– Det blev 1-1 kan man säga. Jag fick en smäll och delade ut en. Det är nog inga sura miner nu, säger Rosenberg till FotbollDirekt.se med ett leende.

Precis som många andra var MFF:s lagkapten märkbart irriterad på domartrion efter matchen.

– Man såg det redan efter ett par minuter vad domaren satte för nivå. Det är många kontringar som FCK-spelarna drar i våra tröjor och de skulle aldrig kunna göra det så många gånger om de redan hade fått gula kort, med domaren delade ju aldrig ut dem. Man kan säga att vi inte skapade något, men vi blir ju dragna i tröjorna i varje kontring, utbrister Rosenberg.

Att det finns gott om rivalitet mellan FCK och MFF råder det inget tvivel om och frågan vilket av de två lagen som är det största laget i Norden är en ständig snackis. Markus Rosenberg är klar på sin sak.

– FCK tycker att de är störst och vi tycker att vi är störst. Men tittar vi på de senaste åren så är det ju vi som är störst. Vi har varit i Champions League i två år, men i dag var FCK bättre än oss, erkänner Rosenberg.