Alm Foto: Bildbyrån

DUBAI. AIK vann mot Molde efter straffar och tränaren Andreas Alm var delvis nöjd med insatsen.
– Det var ett steg framåt försvarsmässigt, säger han till FotbollDirekt.se efter matchen.

Efter 0-0 mot Midtjylland i måndags följde AIK upp med att under fredagskvällen slå norska Molde på straffsparkar efter att det hela slutat 1-1 under ordinarie tid. AIK satte alla sina straffar samtidigt som Kenny Stamatopoulos räddade två. Men på frågan om de tränat mycket straffar säger Alm följande:

– Nej, det har vi inte gjort. Eller ja, spelarna tränar mycket själva på det efter träningarna. Men det är en helt annan sak att stå och göra det på träning är att slå straffar i en träningsmatch – och det är ännu svårare att göra det i en tävlingsmatch.

Vem var det som bestämde vilka som skulle slå straffarna?

– Det är Nebojša (Novaković) som har ansvar för fasta situationer och han kan detta bäst. Men sedan finns såklart en dialog mellan mig och spelarna.

Personligen tycker jag att ni var väldigt bra i andra delen av första halvlek, men att ni andra halvlek backade hem rätt mycket. Är det en korrekt bild?

– Backade hem gjorde vi nog inte, däremot blev vi tillbakapressade för att Molde gjorde det bra. Men jag tycker att vi har kontroll bakåt bortsett från målet.

Mot Molde bänkades spelare som Dickson Etuhu, Stefan Ishizaki och Amin Affane. Samtidigt vilades Denni Avdic, Patrik Carlgren och Johan Blomberg. Huruvida Andreas Alm kommer att ställa upp på samma sätt mot FC Köpenhamn på onsdag återstår att se.

– Jag vet inte hur vi kommer att göra, jag räknar inte med tre träningsmatcher på lägret utan jag tar även med Norrköping som vi möter när vi kommer hem. Vi får se hur vi gör med speltiden. Vi behöver få upp fitnessen ytterligare på några spelare innan vi är där tycker jag.

15 thoughts on “FD I DUBAI: Alm efter AIK-viktorian: ”Ett steg framåt”

  1. I really hope to advise you that I am new to online blogging and very much adored your write-up. Very possible I am most likely to bookmark your blog post . You indeed have impressive article materials. Get Pleasure From it for expressing with us your very own url article

  2. I merely need to notify you that I am new to blog posting and certainly loved your review. Quite possibly I am probably to save your blog post . You really have stunning article content. Truly Appreciate it for telling with us all of your website information

  3. Hiya, I am really glad I have found this info. Today bloggers publish only about gossips and internet and this is really frustrating. A good blog with exciting content, that’s what I need. Thanks for keeping this web-site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

  4. I really want to advise you that I am new to putting up a blog and very much liked your website. Very likely I am probably to store your blog post . You literally have impressive article content. Be Thankful For it for expressing with us your current domain article

  5. The URL is needed to figure out the security zone, which is needed to ascertain the condition of the ActiveScripting setting. Completely ad-free, this website is quite easy to navigate and enables you to locate what you need fast. It’s a website that will permit you to really observe plenty of svg files created by very talented people at an affordable price. Everyone can join and add to the undertaking. This facility is known as SVG fonts.

  6. This is appropriate time to prepare some options for the long run. I have study this posting and if I may, I wish to suggest to you you couple useful tips.

  7. Hmm it seems like your website ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything. Do you have any tips and hints for rookie blog writers? I’d genuinely appreciate it.

  8. I just want to say I am very new to blogs and certainly savored this blog site. Almost certainly I’m want to bookmark your site . You amazingly come with good stories. Thanks a lot for sharing with us your web-site.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *