Alm Foto: Bildbyrån

DUBAI. AIK vann mot Molde efter straffar och tränaren Andreas Alm var delvis nöjd med insatsen.
– Det var ett steg framåt försvarsmässigt, säger han till FotbollDirekt.se efter matchen.

Efter 0-0 mot Midtjylland i måndags följde AIK upp med att under fredagskvällen slå norska Molde på straffsparkar efter att det hela slutat 1-1 under ordinarie tid. AIK satte alla sina straffar samtidigt som Kenny Stamatopoulos räddade två. Men på frågan om de tränat mycket straffar säger Alm följande:

– Nej, det har vi inte gjort. Eller ja, spelarna tränar mycket själva på det efter träningarna. Men det är en helt annan sak att stå och göra det på träning är att slå straffar i en träningsmatch – och det är ännu svårare att göra det i en tävlingsmatch.

Vem var det som bestämde vilka som skulle slå straffarna?

– Det är Nebojša (Novaković) som har ansvar för fasta situationer och han kan detta bäst. Men sedan finns såklart en dialog mellan mig och spelarna.

Personligen tycker jag att ni var väldigt bra i andra delen av första halvlek, men att ni andra halvlek backade hem rätt mycket. Är det en korrekt bild?

– Backade hem gjorde vi nog inte, däremot blev vi tillbakapressade för att Molde gjorde det bra. Men jag tycker att vi har kontroll bakåt bortsett från målet.

Mot Molde bänkades spelare som Dickson Etuhu, Stefan Ishizaki och Amin Affane. Samtidigt vilades Denni Avdic, Patrik Carlgren och Johan Blomberg. Huruvida Andreas Alm kommer att ställa upp på samma sätt mot FC Köpenhamn på onsdag återstår att se.

– Jag vet inte hur vi kommer att göra, jag räknar inte med tre träningsmatcher på lägret utan jag tar även med Norrköping som vi möter när vi kommer hem. Vi får se hur vi gör med speltiden. Vi behöver få upp fitnessen ytterligare på några spelare innan vi är där tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *