• Publicerat 4 februari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
rantie Foto: Bildbyrån

2013 var Tokelo Rantie på allas läppar härhemma i allsvenskan efter en fin vårsäsong. Han såldes till Bournemouth och skulle ta nästa steg i karriären var det tänkt och spåddes en gyllene framtid. Just nu är dock läget det motsatta – han är inte ens längre med i Bournemouths Premier League-trupp.

29 matcher, varav 14 från start blev det första säsongen i Bournemouth. På dessa gjorde sydafrikanen tre mål. Därefter har det mesta varit en tung uppförsbacke för 25-åringen.
Säsongen därefter, 2014/15 blev det ingen match från start och bara tolv inhopp och totalt 139 minuters spel, alltså inte ens två hela matcher totalt i speltid på hela säsongen.

Bournemouth tog sig upp i Premier League och gjorde då som många klubbar väljer att göra – förstärka laget och det fick till följd att Rantie hamnade ännu längre ned i hackordningen.
Nu skriver Sydsvenska Dagbladet att Rantie dessutom tappat platsen i lagets Premier League-trupp och att han för tillfället är skadad.
Ett klubb-byte är inte aktuellt mer än ett utlån till ett lag i den lägre division eller till ett land, där transferfönstret fortfarande är öppet, som exempelvis Sverige.

MISSA INTE!

Allt om Malmö FF – Gå till FotbollDirekts Malmö FF-sida

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *