Foto: Casper Nordqvist

DUBAI. Både Mikael Boman och Thomas Rogne saknas i matchen mot Midtjylland och duon tror på en svår match.
 – De är i annan fas än vad vi är och de möter ju snart United, konstaterar Mikael Boman för FotbollDirekt.se.   

I detta nu startar Dubai International Cup och IFK Göteborg är först ut. Laget möter Midtjylland, som 18 februari kommer att spela mot Manchester United i Europa Leagues åttondelsfinal.

Långtidsskadade Thomas Rogne är med på lägret, men han säger till FotbollDirekt.se att det kan dröja alltifrån en månad till fyra månader innan han kan spela match. Inte heller Mikael Boman finns med i truppen.

– Jag har varit krasslig i en vecka och legat hemma. Jag har precis kommit igång med träningen och de tyckte att det var bättre att jag skulle träna nu i förmiddags i stället för att kanske vara med i truppen och hoppa in med tio minuter kvar att spela, säger Mikael Boman till FotbollDirekt.se.

Samme Boman varnar för motståndet och han tror att danskarna kommer att bli en tuff nöt att knäcka för Blåvitt.

– Planen ser fin ut och det är bra motstånd så det blir nog en bra genomkörare. De är i en annan fas än vad vi är och de möter ju United snart, säger Boman innan Rogne fyller på:

– Ja, det blir ett bra test. Vi möter de danska mästarna som är riktigt bra så det kommer att bli en rolig match.

Hur är det att spela fotboll i den här värmen?

(Boman) – Vi snackade om det i går. Det är som en bra svensk sommardag. Personligen tycker jag att det är varmt och det är på gränsen tycker jag, men vissa tycker kanske att det är skitgött.

(Rogne) – Jag tycker att det är ett nice avbräck från regn och så. Man ska aldrig klaga när det är varmt och sol!