• Publicerat 4 februari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 157 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården mot en europeisk storklubb i kväll. Klassiska Steaua Bukarest i en av de större allsvenska matcherna denna vinter. Det blev en tuff start, men Djurgården kom tillbaka och fick med sig 2-2.

Laget har nu kommit från Djurgårdens officiella hemsida när nu Dif:s försäsong på allvar börjar.
Och FotbollDirekt är på plats nere i Side, Turkiet. Precis som vi är på plats och följer Hammarby i Barcelona och AIK, MFF och IFK Göteborg i Dubai.

Djurgården fick ingen bra start. Redan efter tre minuter fick rumänerna en hörna som Fernando Varela enkelt kunde nicka in från nära håll. 1-0 till Steaua Bukarest.

Den inledande kvarten fortsatte med ett stort övertag för Bukarest och de skapade flera målchanser som kunde ha lett till ytterligare mål. Djurgården hade svårt att få kontroll över bollen.

Efter 20 minuter small det igen. Jugurtha Hamroun kom fri i vänsterläge och hittade nätet via den bortre stolpen. 2-0 till rumänerna.

Bara fem minuter senare närmade sig Djurgården. Nye anfallaren Michael Olunga tog emot bollen och vände om i samma rörelse, innan han avslutade med ett välplacerat avslut som letade sig in vid bortre stolpen.

Innan paus skapade Djurgården en chans genom en kombination mellan Olunga och Berntsen, men ingen lyckades komma till avslut.

2-1 i paus.

I den 52:a minuten kvitterade Djurgården. Berntsen fick bollen en bit utanför straffområdet, drog till och fick till en drömträff. Bollen gick i en båge över Bukarest-målvakten och in i mål. 2-2.

Bukarest skapade en hel del målchanser i andra halvlek och träffade bland annat ribban vid en fast situation, men Djurgården stod upp hyfsat.

Med en kvart kvar tvingades 2-2-målskytten Berntsen byta på grund av skada. Malili Mayambela ersatte norrmannen.

Några fler mål gjordes inte och Djurgården fick med sig ett oavgjort resultat.

Djurgårdens startelva mot Steaua Bukarest:
Kenneth Höie
Tim Björkström, Jacob Une Larsson, Omar Colley, Elliot Käck
Seon-Min Moon, Alexander Faltsetas, Kevin Walker, Daniel Berntsen
Sam Johnson, Michael Olunga.

Spelplats: Regnum Carya arena i Belek.