• Publicerat 4 februari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
IFK Norrköping Foto: Bildbyrån

Mästarmötet mellan svenska mästarna IFK Norrköping och ryska mästarna Zenit St Petersburg nere i Algarve i Portugal slutade med rysk seger med 3-2 men Norrköping bjöd riktigt bra motstånd och hämtade in 0-2 till 2-2 efter en mycket fin andra halvlek.

Här kan ni läsa om hur matchen fortlöpte.

NORRKÖPING – ZENIT 2-3  (0-2) Avspark 20.45
Mål:
0-1 (15) Lombaerts, 0-2 (23) Hulk, 1-2 (58) Nyman, 2-2 (64) Kujovic, 2-3 (77) Danny

90 + 4 min: Inget av lagen skapar något nämnvärt under tilläggstiden.

90 min: Fyra minuters tilläggstid.

88 min: Ribbträff av Zenit efter en djupledsboll hittat fram till en av inhopparna med högt tröjnummer och dennes avslut går i ribban ovanför Vaiklas huvud.

86 min: ”Peking” har inte gett upp hoppet om kvittering. Boll in mot Zenits straffområde, där försvarare panikrensar till inkast.

80 min: Norrköping tar ut Nyman och sätter in Joel Enarsson och Zenit byter in fyra spelare från bänken…

77 min: Portugisen Danny väggspelar med Hulk och den förstnämnde rinner igenom och helt fri med Vailka gör han inget misstag och 3-2 är ett faktum.

75 min: Hulk med ett skott som räddas av Vaikla. Norrköping står upp riktigt fint mot Zenit och det här kommer att bli en spännande slutkvart.

73 min: Filip Dagerstål kommer in och ut går Linus Wahlqvist.

68 min: Tkalcic med ett instick till Traustason som löper i luckan i straffområdet och tar ett avslut som går några meter utanför Zenit-målet. Nära 3-2 till ”Peking”

64 min: MÅL! Kujovic stänker in frisparken i krysset så att hela Zenits målbur gungar och det är utjämnat till 2-2 (!)

62 min: Kujovic är på väg att få ett skottläge när Neto tar bollen med handen och Norrköping får frispark, ett par meter utanför halvcirkeln vid Zenits straffområde.

60 min: Zenit släger in allt av stjärnstatus dom har från bänken och tar in Zhuba och Danny för nu börjar Norrköping få vittring…

58 min: En låååång boll från eget försvar hittar fram till Nyman på vänsterkanten. Han tar emot bollen, vänder bort Lombaerts och placerar in bollen lågt i bortre hörnet bakom Zenit-keepern.

55 min: Norrköping spelar upp sig och tar sig fram på vänsterkanten. Blomqvist tar dock för lång tid på sig och chansen försvinner.

49 min: Stolpträff av Oleg Zhatov och i anfallet efter är det nära 3-0 igen på ett inlägg från vänster som inte nås av målvakten Vaikla.

46 min: Andra halvlek igång och Traustason är sånär på väg att rinna igenom och få ett friläge men tar boollen med sig med armen och domaren blåser ilsket i pipan.

45 min: HALVTID Norrköping får tag i bollen lite mer i slutet av den första halvleken och Kujovic får en boll att jobba med i offensivt straffområde men tappar den tämligen omgående och Zenit kunde åter ta kontrollen om händelserna.

40 min: Hulk har varit framme i ytterligare ett par bra möjligheter men får inte bollen innanför målramen. Norrköpings anfall har varit korta och knappt varat mer än fem-sex sekunder åt gången.

23 min: MÅL! Hulk rinner igenom efter att Fjoluson uppträtt minst sagt tveksamt i eget försvar och blivit tunnlad. Brasilianaren som gjorde 15 mål förra säsongen för Zenit gör sedan inget misstag utan placerar snyggt in bollen.

14 min: MÅL! Nicolas Lombaerts når högst på en hörna i duell med Tkalcic. Det som föranledde hörnan var efter att Christoffer Nyman slarvat i passningsspelet som gjorde att Zenit kunde gå till anfall.

10 min: Norrköping har skapat matchens första hörna efter en fin nick av Andreas Johansson som ställde till lite oreda i Zenit-försvaret som fann det bäst att skicka bollen ut över kortlinjen.

1 min: Matchen är igång.

Norrköpings lag:
Andreas VaiklaLinus Wahlqvist, Andreas Johansson, Jon Gudni Fjoluson, Nikola TkalcicTesfaldet Tekie, Andreas Blomqvist, Daniel Sjölund, Arnor Ingvi TraustasonChristoffer Nyman, Emir Kujovic.

Norrköping möter på torsdagskvällen ryska mästarna Zenit från St Petersburg i Algarve. Här kommer vi att rapportera matchen med fortlöpande rapporter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *