• Publicerat 4 februari, 2016
  • Skrivet av Max Richnau
  • 0 Kommentarer
Pelle Olsson Djurgården Foto: Bildbyrån

SIDE. Djurgården stod för en stark upphämtning när 0–2 blev 2–2 mot rumänska storklubben Steaua Bukarest. Tränare Pelle Olsson var nöjd med insatsen.
– När de leder med 2–0 och är så pass bra är det en jävla svår match, men då är det desto starkare att vi ändrar på det hela och går härifrån med 2–2 mot ett lag som nu gjorde sitt genrep inför de drar igång ligan igen nästa helg, säger han till FD efter matchen.

Efter matcher mot Shanghai och Örebro och 0–0 mot Gefle väntade i dag det anrika rumänska storlaget Steaua Bukarest i en träningsmatch för Djurgården, den första för träningslägret i turkiska Side.

Djurgården hamnade i underläge med 0–2 i den första halvleken, men lyckades kämpa sig tillbaka med genom reducering av Michael Olunga innan paus och kvittering av Daniel Berntsen i andra halvlek.

– Jag tycker att vi gjorde en ganska bra match. De satte oss i tidsnöd i början med högt tempo, och det var bra. Det var en match där vi inte behövde fundera så mycket utan istället bara jobba stenhårt i varje enskilt moment var precis vad vi behövde. Steaua jobbade mycket med vändningar och att tvinga ut oss i ytterzonerna där vi försvarade oss på ett bra sätt, det var ett problem senast mot Örebro, säger Djurgårdens tränare Pelle Olsson till FotbollDirekt.se efter matchen.

– Att sedan hämta upp ett 0–2–underläge till 2–2 är i sig moraliskt stärkande, fortsätter han.

Pelle Olsson menar att Djurgården bitvis var pressade i första halvlek, men framhåller att laget lyfte sig och gjorde en bättre andra halvlek.

– När de leder med 2–0 och är så pass bra är det en jävla svår match, men då är det desto starkare att vi ändrar på det hela och går härifrån med 2–2 mot ett lag som nu gjorde sitt genrep inför de drar igång ligan igen nästa helg. Så det får vi vara nöjda med, både prestationen och resultatet.

Hur bedömer du att kvalitén på Steaua Bukarest var?
– De gör mycket byten i andra, men startlaget innehöll många man sett tidigare när man tittat på dem. De håller hög klass. De åkte i och för sig ut i Champions League–kvalet mot Partizan Belgrad och ligger fyra i ligan, men det här är ett lag som nästan alltid vinner eller i alla fall är med i toppen och spelar i Europa varje år. Så det är klart att det är ganska bra klass på det här motståndet. Dessutom börjar de sin liga nästa vecka, så de är uppe i lite högre varv.

Emil Bergström är nu helt klar för Kazan, och i dag satt kaptensbindeln på Kevin Walkers arm. Är det han som kommer att bära den nu när Emil lämnat?
– Vi har inte kommit dit den eller tagit något besliut. Just nu är han en av de tilltänkta.

Djurgårdens startelva
Kenneth Höie
Tim Björkström, Jacob Une Larsson, Omar Colley, Elliot Käck
Seon-Min Moon (Jesper Karlström, 73), Alexander Faltsetas, Kevin Walker, Daniel Berntsen
Sam Johnson, Michael Olunga (Sebastian Andersson, 73)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *