• Publicerat 4 februari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
danielandersson Foto: Bildbyrån

Samuel Tetteh. Eller mer känd som ”Zidane” hemma i Ghana. Där har ni namnet på den 19-årige yttermittfältaren som kommer att visa upp sig för Malmö FF under lagets pågående träningsläger i Dubai.

Med meriter från Ghanas U20-landslag och stora lovord i hemlandet har Malmö FF fått möjligheten att stifta närmare bekantskap med 19-årige Samuel Tetteh.
– Vi fick möjlighet att ta in Samuel till vårt läger i Dubai för att titta på honom. Han är en yttermittfältare som kan spela på både vänster och höger kant och en spännande spelare som vi ville se på nära håll, säger Malmö FF:s sportchef, Daniel Andersson till mff.se

Och redan förra året fick Tetteh många strålkastare mot sig när han deltog i U20-VM i Nya Zeeland.
– Hans energi och skicklighet kombinerat gör honom till en farlig motståndare för vilket lag som helst, sade förbundskaptenen Sellas Tetteh (inte släkt med Samuel) till fifa.com den gången.

– Han tappar sällan bollen och är väldigt oberäknelig för motståndarna. Han är ursprungligen tränad som innermittfältare vilket gör det enkelt att sätta ut honom på en kant, säger Sellas Tetteh vidare i intervjun.

I intervjun med fifa.com berättare också Tetteh att han har som mål att komma till Europa och spela någon dag. Och det kanske allså nu är på väg att ske i och med provspelet med Malmö FF. Så här långt har han tillhört fotbollsakademin West African Football Academy som grundats och delägs av holländska Feyenoord.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *