Malick Mane Foto: Bildbyrån

Malick Mané har brutit sitt kontrakt med Najran SC i Saudiarabien – det bekräftar nu IFK Göteborgs sportchef Mats Gren. Blåvitts sportchef reder här ut kring anfallsfloppen:
– Vårt låneavtal med klubben gäller fram till 14 juli. Han har själv valt att bryta sitt personliga avtal. Han har satt sig i en jättedum situation, säger Gren till FotbollDirekt.se.

Sent inför säsongsstart 2014 som IFK Göteborg skrev ett fyraårskontrakt med Malick Mané. Den senegalesiske anfallaren kom då från en stark säsong i norska Sogndal, med tio mål i Tippeligan 2013. Förväntningarna var stora, men efter bara drygt fyra månader i Blåvitt så lånades han ut till Central Coast Mariners i Australien.

Utlåningen till saudiska Najran är hans tredje utlåning från IFK Göteborg. Men nu är avtalet brutet. Åtminstone för Manés del. Blåvitts sportchef Mats Gren bekräftar att anfallaren gjort upp med Najran om att bryta avtalet.

– Jag kan gärna reda ut det där, säger Gren till FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Vi har gjort upp med klubben, Malick fick förhandla sitt personliga kontrakt med klubben där nere själv. Vi har ett avtal med klubben som löper ut den 14 juli 2016. Sen bestämde sig Malick för att bryta, därför att han trodde att han skulle få någonting med en annan klubb på ett annat ställe här i världen, vilket helt plötsligt inte blev någonting.

– Och det har han gjort utan att vi har gett vår tillåtelse, och vi har överhuvudtaget inte pratat med klubben. Så vårt låneavtal, vilket de (Najran) också betalar för, det löper ju till den 14 juli. Och vad Malick har gjort upp för deal därnere, om han har förhandlat ut sig med klubben om lön eller vad han har gjort… det vet jag inte. Men det har vi helt klart kommunicerat med honom från början; att vill han göra det, okej, då får han göra det. Men han måste bara veta att vi har fortfarande det där avtalet till 14 juli som är giltigt.

Han kommer med andra ord gå klubblös nu under våren?

– Vi får se, jag håller ju på nu och försöker hjälpa honom med ny klubb också, det var ju en dum situation för han tog ett beslut mot våran vilja så att säga. Att bryta därnere, innan han har något annat.

Då får man skylla sig själv litegrann?

– Ja, han har ju satt sig själv i en jättedum situation. Han har haft kontakt med någon agent som har lovat honom någon klubb i ett annat land. Och innan han hade klart med något nytt så bröt han. Vad han gjorde för deal med den saudiarabiska klubben, det har jag ingen aning om. De kanske betalade ut någon månadslön, jag vet inte.

Men i juli kommer han tillbaka, eller hittar ni en ny utlåning?

– Det är omöjligt att säga nu, men jag måste försöka hitta en klubb åt honom nu också. Och det hjälper jag ju självklart också till med.

Det lyfte aldrig i Blåvitt, och det mesta talar för att Mané aldrig spelar i klubben igen, men Gren håller den dörren öppen.

– Det ska man aldrig säga, han har ju ett avtal som fortfarande löper med oss. Men tanken är inte att han ska komma tillbaka.

Att du hjälper honom att hitta ny klubb nu, är det något som ni ska behöva göra? 

– Det handlar ju litegrann om att vi fortfarande ser ett värde i Malick. Vi vill ju gärna ha i gång honom. Han kostade en del i transfersumma när han kom hit, och vi skulle helst vilja sälja honom. Men vi får se lite grann vad som händer.

Malick Manés kontrakt med IFK Göteborg går ut i november 2017.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *