CosBB151101CS037

Åtvidaberg vill förstärka med Djurgårdens Marijan Cosic. I dag kan FotbollDirekt avslöja att nydegraderade ÅFF vill förstärka med ett namn som i fjol utsågs till årets unge spelare i Dif.
– Vi har den informationen att Åtvidaberg är intresserade. Han tränade med Åtvid i december och sedan har de träffats, bekräftar Dif:s Bosse Andersson för FD.

Åtvidaberg kommer från ett mycket svårt fjolår som slutade med förlorat allsvenskt kontrakt och stora ekonomiska problem.
Men nu har bruksklubben påbörjat en återuppbyggnad och kan visa upp flera nya namn. Med små medel har man tagit in Jonathan Asp, Simon Helg och Sebastian Ramhorn.

Åtvidcoachen Roar Hansen beskriver trion som drömvärvningar och efter en lång mörk tid så vågar han nu höja tonen igen – och enligt uppgifter till FotbollDirekt.se så är nu även Djurgårdens Marian Cosic och forne ÖSK-talangen Markus Astvald på gång.

– Nej, jag har inga kommentarer. Inte just nu. Men Jonathan är ett fynd, det känner vi direkt och det kommer han att visa. Simon har vi jobbat som fan på att få i flera månader, en kille som verkligen har personlighet och så Seb som vi jobbat hårt på att få tillbaka från Kalmar efter det lån vi hade i fjol, säger Roar Hansen till FotbollDirekt.se.

Men snart kan man alltså locka till sig ett spännande namn i från Djurgården.
Marijan Cosic som ännu saknar ett a-lagskontrakt ser nu alltså ut att vara nära – en spelare som de två senaste åren kommit upp i närmare 40 mål i U21 och U19.

FD:s uppgifter bekräftas nu av Dif:s sportchef:
– Vi har den informationen att Åtvidaberg är intresserade. Det är aktuellt. Han tränade med Åtvid i december och sedan har de träffats, säger Bosse Andersson i en kort kommentar.

Roar Hansen igen:

– Det kan bli fler värvningar framöver. Vi tittar på flera namn. Men de tre namn jag nämnt är alla kanonvärvningar för oss. Jag vill verkligen skicka sådana signaler. Det är spelare vi verkligen velat ha och hur vi nu har embryo till spännande saker.

MISSA INTE
– Höga lönekrav får Djurgården att backa
– Efter smällen – oron för Djurgårdens stjärna

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *