Häcken är som vanligt en allsvensk outsider. Så sent som i går rankade Djurgårdens Bosse Andersson Häcken i nivå med storklubbarna.
– Bosse Andersson är bra men jag försöker att aldrig lyssna. Hade han trott att vi skulle åka ur så hade jag inte heller brytt mig, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson till FotbollDirekt.se.

Häcken klarade sig igenom transferfönstret utan spelarförluster och har till det flera spännande nya; finländaren Rasmus Schüller, som även Blåvitt jagade – och gambiske Demba Savage, liksom Åtvids John Owoeri.

Sedan tidigare tyngd och klasspelare som Martin Ericsson, Rene Makondele och Jasmin Sudic.
Allt som allt pekar nu helhetsbilden igen åt nivån Häcken befann sig på innan Carlos Strandberg, Simon Gustafsson och Walid Atta alla i fjol försvann – och med det ett mellanår till sist för Häcken.

– Jag vet inte…sista åtta matcherna så var vi trea i allsvenskan och nu har ett nyckeldatum som den 1 februari passerat och vi har klarat oss från spelarförluster. Ja, kontinuitet är viktigt så det ser bra ut för oss, vi har en bra känsla, säger Peter Gerhardsson till FotbollDirekt.se.

– Men topp-5 som du frågar om vi siktar på? Jag tycker det är meningslöst att tänka så. Alla vill väl vinna…?! Det är enkel matematik så jag tänker aldrig på det viset.

Hur orolig har du varit att förlora namn i det här fönstret – och hur lättad är du när ni klarat er orörda?
– Nej, men det är klart att det är speciellt med transferfönster om man är allsvensk klubb. I fjol försvann ju Strandberg, Atta och Gustafsson. Nu har vi sluppit det och jag har sluppit samtal från Sonny Karlsson (sportchefen). Och det är skönt när det gäller spelare på det viset.

Men trots att Häcken kunnat freda sig och fått gå under radar här i januari så gör Gerhardsson sitt bästa för att kväsa allt vad rubriker heter.
Målbilder ligger inte för den genombalanserade 56-åringen – åtminstone inte utåt sett
– Jag har ju inte sett någon av de andra klubbarna. Det räcker inte med att titta på resultat och själva har vi bara spelat en match och i morgon möter vi Gais. Då vet vi kanske lite mer.

Men nog må det finnas ett värde i bekräftelse som exempelvis från Djurgårdens Bosse Andersson som ville ranka er högt inför kommande säsong i en tv- intervju med Fotbollskanalen…
– Bosse Andersson är bra men jag försöker att aldrig lyssna. Inte på någon. Hade han trott att vi skulle åka ur så hade jag inte heller brytt mig. Han och alla andra får tycka vad de vill. Alltså jag försöker att aldrig lyssna på vad andra tänker, oavsett om det är bra eller dåligt. Det är kul om Bosse känner som han säger men som sagt; jag aktar mig för att tänka på vad andra tycker.

– Ja, jag läser tidningar. Jag tycker ändå att det är viktigt att veta vad som skrivs men jag tycker ändå det är som roligast att läsa vad ni journalister tror än att själv prata.

Nu hamnar ni för det mesta i skugga av storklubbarna – trots att det bara är MFF som har större ekonomiska resurser än er (Häckens egna kapital är mellan 50-60 miljoner). Hur ser du på det?

– Men det är så det är. Klubbarna med störst publikbas får den största uppmärksamheten i media. Sedan har det också med framgångaratt göra, vi kände ju att det blev mer när vi var tvåa 2012. Men uppmärksamhet, eller inte. Jag vet inte vad jag ska säga. Får vi mer uppmärksamhet så är det okej, får vi mindre så är det också okej.

MISSA INTE
– Häckens järnhårda träning
– Därför ingen affär med hyllade provspelaren

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *