Foto: Bildbyrån

DUBAI. Petter Andersson rehabbar i Danmark medan hans Midtjylland laddar inför Europa League mot Manchester United – kontraktet går ut i sommar och Hammarby-supportrarnas drömhemvändare lär av allt att döma lämna Danmark. 
– Han har hela tiden sagt att han vill till Stockholm och Hammarby. Det sa han när jag skrev kontrakt med honom till Midtjylland för tre år sedan, säger Midtjyllands sportchef Claus Steinlein till FotbollDirekt.se.

FC Midtjylland spelade 0-0 mot AIK i en träningsmatch i går, med svenskarna Johan Dahlin och Kristoffer Olsson på planen. Klubbens tredje svensk, Petter Andersson, finns dock inte med laget i Dubai. Andersson opererade knäet i början på december och i mitten på januari så meddelade Midtjylland att det inte blir något mer spel under vårsäsongen för mittfältaren.

Medan laget är i Dubai bygger upp inför vårsäsongen i ligan och slutspel i Europa League mot självaste Manchester United, så är Andersson kvar i Skandinavien och rehabbar.

– Han rehabtränar där hemma. För att se om han… vi vet ju att han är skadad hela våren. Så vi har avtalat med honom att han skulle vara därhemma och rehabba. För det hade inte varit någon idé för honom att vara här när vi är här och spelar fotboll, säger FCM:s sportchef Claus Steinlein till FotbollDirekt.se.

Vårsäsongen körd och sedan går kontraktet med FCM ut. Det ser ut som en rehabperiod blir det sista han i klubben, där han hålls mycket högt – Midtjyllands sportchef ska diskutera med Andersson längre fram men spelaren har varit tydlig med vad han vill.

– Det var en stor operation han gjorde. Och vi ska först och främst göra honom klar igen. Så det är det vi har fokus på, så har avtalat med honom att stämma av sedan, hur det ser ut.

– Men det är klart, han har kontrakt till sommaren. Vi ska ha ett bra samtal med honom ensam innan det går ut. Han har hela tiden sagt att han vill till Stockholm och Hammarby. Det sa han när jag skrev kontrakt med honom till Midtjylland för tre år sedan, att vill han tillbaka till Hammarby efter det. Han vill gärna tillbaka på en tidspunkt, så handlar det bara om när det blir.

Hur ser ni på en förlängning, om han kommer tillbaka i samma form? 

– Det är klart, han är Superligans bästa spelare när han är fit. Han har verkligen varit ett lyft för Midtjylland. När vi slog Southampton (i kvalet till Europa League i höstas) så var han bäst på plan. Jag tror det var hans sista match för oss, så han slutade på topp. Han är en riktigt bra spelare.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll