• Publicerat 1 februari, 2016
  • Skrivet av Max Richnau
  • 0 Kommentarer
Magnus Eriksson Foto: FOTBOLDSBILLEDER.DK

Sedan tidigare är IFK Norrköping och Malmö FF båda intresserade av Bröndby-strikern Magnus Eriksson. Den ansedda danska journalisten Sören Sorgenfri tror dock att det blir svårt för någon av klubbarna att lösa Eriksson från hans kontrakt.
– Bröndby hoppas att kunna få en handfull miljoner kronor och det är inte troligt att varken Norrköping eller MFF kan betala den typen av summor, säger han till FotbollDirekt.se.

Magnus Eriksson lämnade i somras kinesiska Guizhou Renhe FC för danska Bröndby. Där har dock succén uteblivit, vilket gjort att 25–åringen ryktats bort från klubben.

Så sent som i fredags skrev FD om att både IFK Norrköping och Malmö FF såväl som en kinesisk klubb är intresserade av strikern. Den ansedde danska journalisten Sören Sorgenfri menar att Bröndby gärna säljer Eriksson – men tvivlar på att Malmö och Norrköping har råd. Bröndby uppges vilja ha mellan 6,5 och 7 miljoner kronor för Eriksson.

– Magnus Eriksson har inte gjort ett sådant avtryck som Bröndby hoppats på, och både klubben och spelaren är intresserade av att gå vidare. Det har pågått samtal i flera veckor och det är troligt att han återvänder till allsvenskan. Men Bröndby hoppas att kunna få en handfull miljoner kronor och det är inte troligt att varken Norrköping eller MFF kan betala den typen av summor, så det kommer bli en thriller in i sista minuten, säger Sorgenfri till FD.

Hur stora skulle du bedöma att chanserna är att han går till allsvenskan?
– Väldigt små. Om inte MFF eller Norrköping stänker fram mycket pengar.

Sedan Magnus Eriksson anslöt till Bröndby i somras har han gjort ett mål på 16 matcher i danska ligan.

Det danska transferfönstret stänger i natt, men svenska klubbar kan värva spelare från danska klubbar fram till och med att det svenska fönstret stänger den 31 mars.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *