Foto: Bildbyrån

Enligt källor till FD blir Emil Bergström, 22, blir en av de dyraste allsvenska mittbackarna genom tiderna. I dag står det klart att affären mellan Djurgården och Rubin Kazan slutförs på tisdag.

Emil Bergströms flytt till Ryssland damp ner som en allsvensk bomb i veckan. Djurgården har bekräftat att klubben är överens med Rubin Kazan om en övergång och mittbacken har genomgått en läkarundersökning.

FD erfar att affären mellan Bergström, Djurgården och Rubin Kazan kommer att slutföras på tisdag i Malaga, dit den ryska klubben är på väg för träningsläger. Bergström kommer att lämna Sverige och Djurgården inom kort för att ansluta till lägret.

Enligt källor till FD får Djurgården 13 miljoner kronor för mittbacken, vilket gör övergången till en av de största försvarsförsäljningarna i allsvenskans historia.

I somras fick Malmö 20 miljoner kronor när Erik Johansson köptes av Gent, och 2007 kostade Jon Jönsson en liknande summa när han flyttade från Elfsborg till Toulouse.

Förutom övergångssumman har Djurgården dessutom en vidareförsäljningsklausul inskriven i avtalet. Genomgående brukar sådana klausuler vara värda mellan 10 och 15 procent.

– Allt om Djurgården – Gå till FotbollDirekts Djurgården-sida

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *