Foto: Bildbyrån

SALOU. Östersund besegrade Hammarby med 2-0 i en träningsmatch under lägret i Katalonien. FD:s Magnus Österberg fanns på plats och liverapporterade.

Bengaler från ett hundratal Hammarby-supportrar sköt upp avsparken med några minuter, men nu är matchen igång. Det var en jämn inledning med mycket spel på mittplan, och Östersund visade kvaliteter. Nanne manade på Hammarby-spelarna, ville se mer aggressivitet.

I den 13:e minuten skapade Östersund ett jätteläge och högerbacken Mads Solheim tvingades rädda bollen på mållinjen.

Efter 20 minuter tog Östersund över mer och mer. Ken Sema skapade en frispark precis vid straffområdesgränsen, men frisparken blev resultatlös.

Hammarby hade svårt att få till sitt passningsspel, men i den 25:e minuten skapade Måns Söderqvist ett läge på en omställning. Kennedy Bakircioglu fick chansen men sköt över.

Därefter kom Hammarby in i en bra period och nådde Östersunds straffområde fler gånger, men ÖFK löste situationerna. Den andra halvan av första halvlek hade ett högre tempo.

Ken Sema bäste spelare på plan hittills. Båda Östersunds kanter är riktigt bra hittills.

Med tre minuter till paus fick Söderqvist ett friläge men Keita räddade. 0-0 i halvtid.

Nanne Bergstrand har nog en hel del att säga i paus, både vad gäller offensiven och defensiven. Men ÖFK gör det bra utan tvekan. De inledde starkt, innan Bajen ryckte upp sig en aning.

Östersund rivstartade den andra halvleken och fyra minuter efter paus satte Nouri 1-0 från nära håll. Efter målet var det fortsatt mer Östersund men öppnare spel. I den 56:e minuten gjorde nykomlingen mål igen, men offside den gången.

Några minuter senare blev det däremot 2-0 på riktigt, genom ett lågt distansskott som Tim Markström inte lyckades styra undan.

Hammarby ökade sitt tempo och skapade ett par reduceringslägen kort inpå 0-2-målet. Söderqvist fick ett kantfriläge som Keita fotparerade undan och Kennedy drog en vänster halvvolley som styrdes till hörna av Keita.

Med 20-25 minuter kvar drogs tempot ner och spelet blev lite avvaktande. ÖFK med kontroll.

I den 70:e minuten tacklade Richard Magyar in den nyligen inbytte Hosam Aiesh i Östersund-bänken och spelet avbröts under en lång period. Ett hårdare spel följde den tacklingen och spelarna satsade tufft i duellerna. Chansmässigt hände det inte så mycket, men i den 85:e minuten var Bajen nära att trycka in ett reduceringsmål när en ÖFK-back nickade bollen i egen ribba.

De sista 15 minuterna innehöll generellt lägre kvalitet spelmässigt, och några fler mål gjordes inte.

Östersund slog Hammarby med 2-0.

Hammarbys startelva:
Markström – Solheim, Aidoo, Magyar, Batan – Persson, Haglund, Hallberg, Söderqvist, Bakircioglu – Torsteinbö.

Östersund:
Keita – Widgren, Papagiannopulos, Mukibi – Sema, Nouri, Dyer, Omoh – Stadler, Ghoddos, Gero.