• Publicerat 31 januari, 2016
  • Skrivet av Max Richnau
  • 0 Kommentarer
halleniusBB150221LM018

Linus Hallenius har gått till Helsingborg. FD:s krönikör Magnus Österberg tror att en flytt till Skåne kan göra gott för Hallenius.
– Det är kanske bäst för alla parter att man går skilda vägar, säger han.

Redan för drygt två veckor sedan kunde FotbollDirekt.se avslöja att Linus Hallenius var nära en övergång till Helsingborg. Nu är han klar för Helsingborg. Hallenius har brutit upp från Hammarby.

– Någonstans känns det lite väntat. Han har inte kommit till sin rätt i Hammarby, och det beror såklart på flera saker. Känslan har varit att han inte är anfallaren de vill ha, helt enkelt. Det är kanske bäst för alla parter att man går skilda vägar, säger FD:s krönikör Magnus Österberg.

Hur hade du tänkt kring Hallenius om du var Mats Jingblad (sportchef i Hammarby)?
– Jag tror att man är ganska noggranna och ser detta på flera års sikt, att man vill ha spelare man kan ha användning av både nu och i framtiden. Ska laget bli bättre från förra säsongen måste man göra fler mål. Nu är det visserligen inte bara anfallarna som ska göra mål, men man behöver någon som trär dit bollarna, och Linus har inte blivit den spelaren i den rollen han haft.

Vad kan Hallenius tillföra till ett Helsingborg?
– Jag tror att det kan passa honom alldeles utmärkt av flera skäl. Dels får han en tränare (Henrik Larsson) som själv var en jäkligt bra forward, bara det faktumet tror jag kan innebära en del. Men det största skälet tror jag är att HIF kommer spela 4-4-2, vilket Linus är bättre på, helt enkelt.

– Jag förstår att HIF vill ha honom, om vi säger så.

Förväntar du dig att Hammarby plockar in en anfallare innan fönstret stänger?
– Förväntar och förväntar… Jag tycker dock att de behöver en forward till om de släpper iväg honom. Hur många renodlade forwards finns det i truppen om Linus försvinner? Det är ju den nya brassen och Isak Lidberg. Sedan finns det spelare i truppen som kan spela forward, Måns Söderqvist, Fredrik Torsteinbö, Arnór Smárason och Imad Khalili kan alla spela forward, men jag känner nog att det bör vara en forward in om en försvinner.

MISSA INTE:
– Hammarby-fans på plats i Barcelona

– ANALYS – Hammarby – Det här gäller inför utlandslägret i Barcelona

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *