Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg testar amerikanska mittbacken Walker Zimmerman. Men något definitivt beslut kring Zimmerman kommer knappast förrän efter transferfönstret har stängt – då kommer Blåvitt titta på kontraktslösa mittbackar:
– När januarifönstret har stängt så dyker det alltid upp intressanta namn, säger klubbens sportchef Gren till FotbollDirekt.se.

Amerikanska mittbacken Walker Zimmerman är på besök hos IFK Göteborg. MLS-meriterade Zimmerman gjorde sin första träning med Blåvitt i går, och anledningen till provträningen är att IFK tittar på att låna in en mittback under våren.

Detta då Thomas Rogne beräknas komma tillbaka från sin korsbandsskada först i maj, en månad in på allsvenskan. Blåvitts sportchef Mats Gren säger att man inte bestämt sig om den nye provspelaren ska följa med på träningslägret i Dubai nästa vecka.

– Vi har sagt att vi ska titta nu de här träningarna och ta ett beslut senast på fredag om han ska följa med. Annars så blir det för sent att hinna ordna med allt. Vi har några alternativ utöver honom också som vi funderar kring, säger Gren till FotbollDirekt.se.

Thomas Rogne följer med till träningslägret i Dubai, och om det ser bra ut så blir det förmodligen inget mittbackslån.

– Känner vi att Thomas är långt framme i sin rehab, då tar vi nog inte in någon. Det är ju utifrån att han blir borta under våren som vi skulle ta in någon. Men ser det bra ut så händer det nog ingenting. Det här lägret får avgöra det, säger Gren och konstaterar att man hur som helst avvaktar till transferfönstret har stängt innan man beslutar om ett lån:

– Förmodligen så väntar vi till fönstret utomlands har stängt, det är ju bara några dagar dit. När januarifönstret har stängt så dyker det alltid upp intressanta namn, spelare som kanske var på väg att få klart med något men att det inte gick att genomföra och så står de klubblösa. Det blir en dominoeffekt när klubbar gör värvningar i sista minuten och plötsligt kan bra spelare bli lediga.

Samtidigt har det funnits intresse kring Mattias Bjärsmyr och det skulle kunna bli så att Blåvitt behöver ta in mer än en mittback. Men det ser lugnt ut inför fönstrets stängning, säger Gren. Än så länge är det

– Ska det hända något där, då ska det hända den här veckan. Efter fönstret har stängt här så finns det inte mycket kvar, det är USA och Kina då. Men MLS har ett konstigt upplägg med sina designated players som de lägger de mesta pengarna på. De andra spelarna säljs i större paket och han passar då bara in i ett sådant paket. I nuläget finns det inget på någon spelare, men det är klart att saker kan hända de sista dagarna, så brukar det ju vara i ett fönster.

En som definitivt kommer till lägret i Dubai är Tobias Hysén. I förrgår blev det helt klart med Blåvitt-comeback för anfallsstjärnan, och han ansluter till lägret direkt från Kina.

– Tobbe kommer ner på måndagen om allt går som det ska, Så han är nog med och tränar direkt på tisdagen när vi har två träningar. Första matchen är på torsdag (mot Molde), och vi får se om han är med där.