VidarBB160127LT017

Malmö FF agerar på transfermarknaden och gör det på ett sätt som ingen annan allsvensk klubb. Nyligen hostades närmare en miljon euro upp för danske Anders Christiansen och i går presenterades isländske Vidar Örn Kjartansson.

– Handlar uppenbart, anser jag, om två klasspelare och Vidar Örn är ju lika stort för MFF som när IFK Göteborg tar hem Hysén, säger FD:s krönikör Mårthen Bergman.

I går presenterades isländske Vidar Örn Kjartansson. Ett som vanligt stort leende från sportchef Daniel Andersson.
Och det är en MFF-bas som har anledning att le. Att ta presentera en isländsk toppanfallare och landslagsman, bara dagar efter det att danske Anders Christiansen tagits från Serie A i en närmare 10-miljonersaffär – ja, det är resurser skåningarna är ensamma om att ha i den allsvenska fotbollen.

– Vidar Örn är för mig det större namnen av de två. Att göra 25 mål i Tippeligan. Det är lika starkt som att göra det i allsvenskan. Hur många anfallare har klarat det genom åren?, resonerar FotbollDirekts krönikör Mårthen Bergman.

– Han ser självklar ut på tv-bilder. Ja, det är uppenbart en klasspelare. Återigen, 25 mål i Tippeligan. Inte ens Vibe och Peter Ijeh har klarat av det i allsvenskan.
– För mig känns han som en blandning av Isaac Kiese Thelin och en mer rörlig stil av anfallare.

Angående Anders Christiansen så är anseendet även där, med allsvenska mått på en maxnivå. I alla fall för FD:s krönikör. Att gå in och ta ett sådant namn gör du inte med mindre än renommé och stora resurser.
– Är han värd så stora pengar som han kostar? Nio miljoner, jag vet inte…men MFF:s anseende genom Champions League och att kunna betala nästan tio miljoner i övergång – och på det ha råd att ta en större lönekostnad. Det är sådana fakta som gör sådant här möjligt.
– Det är ju inte ofta allsvenska klubbar genom åren förmått att göra så här stora affärer. Köpa spelare för omkring tio miljoner. Man får väl gå tillbaka till IFK Göteborg med Gerzic en gång i tiden, där cirka 7 miljoner, och så MFF själva för några år sedan med Ranegie och cirka 12 miljoner till Häcken.

– Vem Anders Christiansen är? Ja, tycker nog man kan se att det är som en Lewicki med bättre fötter men inte med Oscars närkampsspel. Både rivjärn och spelintelligent. Ah, det är spännande och så en extra nerv i det att han kosta så mycket.

MISSA INTE – MER OM MFF
– Här kartläggs MFF:s Örn
– Vad betyder det här för MFF och Molins?

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *