Orlov Hammarby Foto: Bildbyrån

Ingenting talar för en fortsättning i Hammarby för Jakob Orlov. Anfallslånet från i höstas är tillbaka hos Brann, men mycket talar nu istället för en flytt till Asien. Enligt uppgifter till FotbollDirekt finns nu konkret intresse för Orlov från japanska Vissel Kobe. Även flera kinesiska klubbar finns med i bilden.
– Vi kommenterar inte klubbnamn, säger Branns sportchef Rune Soltvedt till FotbollDirekt.se.

Jakob Orlov är tillbaka hos Brann efter lånesejouren hos Hammarby. Därefter har diskussioner mellan klubbarna pågått om ett köp av anfallaren, men man har inte kommr överens om prislappen.

Nu finns dock intresse från annat håll. Enligt uppgifter till FotbollDirekt så finns konkret intresse från flera klubbar i Japan och i Kina. Vissel Kobe i japanska högstaligan är intresserade av anfallaren.

– Det kan jag inte kommentera. Vi brukar inte kommentera klubbnamn, så jag måste göra dig besviken här, säger Branns sportchef Rune Soltvedt till FotbollDirekt.se.

Det har däremot varit öppet kring diskussionerna med Hammarby om en fortsättning. Hammarbys sportchef Mats Jingblad sade nyligen till norska BT att Bajen fortfarande är intresserade av Orlov men inte kunde värva då spelartruppen var full.
Nu har Linus Hallenius lämnat för Helsingborg, men det är inget som gjort att diskussionerna tagits upp igen kring att köpa loss Orlov. Branns sportchef säger att det var ett tag sedan man var i kontakt med Hammarby.

– Nej det har varit lugnt och stilla.

Brann befinner sig i Florida på träningsläger och Orlov finns med där. Samtidigt har man värvat in en ny anfallare i dansken Mads Hvilsom och ytterligare offensiva namn kan vara på gång, bland annat har man flera provspelare med sig på lägret.

– Jakob är här nu, det är en professionell karl och han har samma inställning oavsett läge. I nuläget är han hos oss och det är det vi förhåller oss till.

Samtidigt så är nu Brann berett att släppa Orlov billigare än tidigare. Från en prislapp på 2,5 miljoner så är nu Brann enligt FD:s uppgifter villiga att sälja anfallaren för runt en miljon.

Vad kan du säga om det? 

– Jag kan väl säga att det finns många sätt göra ett avtal på.
Som jag sagt tidigare så behåller vi hellre Jakob än att han säljs billigt, men det går som sagt att utforma avtal på olika sätt. Med det sagt så är det ingen klubb som hittills har kommit med något vi känt oss nöjda med.

MISSA INTE! 

Allt om Hammarby – Gå till FotbollDirekts Hammarby-sida
– Bajens publikdrag: ”Antagonisternas snack om medgångssupportrar är fel”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *