Sören Rieks IFK Göteborg Foto: Bildbyrån

Sören Rieks har ryktats vara på väg bort från IFK Göteborg, men hans agent Fredrik Risp menar att dansken mycket väl kan stanna i klubben.
 – Det är spännande att Tobbe kommit hem och de har ett slagkraftigt lag på gång, säger Risp till FotbollDirekt.se.

Den danska mittfältaren Sören Rieks gjorde ett imponerande 2015 med tio mål på 28 allsvenska matcher. Efter säsongen har 28-åringen ryktats vara på väg bort. För bara ett par dagar sedan kom det uppgifter om att två La Liga-klubbar rycker i mittfältaren, som 2014 hämtades in till IFK Göteborg från holländska  NEC Nijmegen.

Den tidigare Blåvittförsvararen Fredrik Risp, numera agent, representerar Rieks och han säger följande om sin danska spelares situation när FotbollDirekt.se når honom på telefon.

– Vi har ännu inte fått något konkret anbud. Men mycket kan fortfarande hända.

Vill Sören stanna eller är han sugen på att dra utomlands?

– Han har ingen panik att flytta, men dyker det upp något är han beredd att lyssna. Han trivs dock ypperligt i Blåvitt och nu är det ju väldigt spännande att Tobbe (Hysén) kommit hem och känslan är att de har ett slagkraftigt lag på gång.

Det har ju pratats om La Liga för Sören. Skulle den spanska fotbollen passa honom eller föredrar ni någon annan liga?

– Det är många pusselbitar som ska falla på plats för att en flytt ska bli av. Dels ska en klubb kunna betala det som Blåvitt kräver för att släppa Sören. Sedan ska klubben erbjuda de ekonomiska villkor som krävs för att Sören ska vilja röra på sig. Men vi har inte diskuterat någon specifik liga som så, men det är klart att det ska vara en penningsstark liga för att det ska kännas aktuellt.

Sören Rieks kontrakt med IFK Göteborg löper ut efter 2017 års säsong.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *