• Publicerat 26 januari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
mff Foto: Bildbyrån

Malmö FF har gjort transferscoop när man värvat Anders Christiansen. Det skriver danske journalisten och krönikören Sören Sorgenfri hos FotbollDirekt i dag. 

Malmö FF har i och med värvningen av Anders Christiansen från Chievo gjort ett riktigt scoop på transfermarknaden. Men det finns mer kring den här storyn än bara en flytt från italienska ligan till allsvenskan.

Det här är också ett statement från MFF, ett muskelflexande på den skandinaviska transfermarknaden som visar att man är en tungviktare.

MFF vann dragkampen mot ett starkt och konkret intresse från danska mästarna FC Midtjylland, mot ett ambitiöst och satsande Brøndby IF, liksom mot nyblivna norska mästarna Rosenborg. Det fanns också intresse från ett antal holländska klubbar, bland dem NEC Nijmegen. En klubb som vid mer än ett tillfälle varit en bra plattform för danska spelare när de velat få karriären på rätt köl.

Och det är också det som är uppdraget för Christiansen – att komma tillbaka på banan och få ut sin enorma potential, och i förlängningen ta en plats i Åge Hareides danska landslag. Jag tror att det faktum att MFF var Hareides senaste klubb spelade stor roll för Christiansens beslut, för var kommer en ny förbundskapten titta först när han vill få in nytt och friskt blod i ett glanslöst danskt landslag? Jo, i sin senaste klubb så klart.

Christiansen kan spela som nummer 6, nummer 8 och som ”tia” i ett 4-3-3-system, men också som ankare i ett 4-4-2-system. 25 år gammal är det nu dags för honom att blomma. Jag följde honom som råtalang i Lyngbys berömda akademi och såg honom utvecklas ytterligare när han som så många andra Lyngby-talanger flyttade till FC Nordsjaelland och blev dansk mästare. Det var givet att han skulle flytta utomlands men det var lite av en överraskning när han valde Italien och Serie A-klubben Chievo Verona. Så fort en dansk spelare går till Italien så är det lite av ett lotteri och för det mesta blir det nitlott.

Christiansen drog till Chievo och gjorde sitt bästa, tränade hårt men det var svårt att slå sig in i startelvan. Men Chievo ville ändå inte släppa honom. Istället gjorde de klart att de ville låna ut honom till en Serie B-klubb, för att han skulle lära sig den taktiska italienska fotbollen. Han är en taktiskt skolad spelare men lever mer på instinkt och talang, han är en spelare som kan vända en match med sina passningar och sin blick för spelet. Det svenska sättet att spela kommer att passa honom och Allan Kuhn vet alldeles säkert att han har fått en riktig present, en spelare att bygga laget kring.

En present som kostar en miljon euro kommer inte gratis men Christiansen kommer vara värd vartenda öre. För de pengarna så får MFF inte bara spelaren, man visade också andra skandinaviska klubbar att man tillsammans med FCK är kungar i regionen när det kommer till att värva spelare.

Sören Sorgenfri är journalist, författare och redaktör för danska fotbollssajten Tribunen

 

MISSA INTE!

Allt om Malmö FF – Gå till FotbollDirekts Malmö FF-sida
Nu ger han upp – sorgsen MFF-stjärna
Hoppas Allan Kuhn ska se honom

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *