Foto: Bildbyrån

I dag blev det klart att Marcus Olsson lämnar Blackburn för konkurrenten Derby, som för tillfället ligger femma i Championship.
– Vi är överlyckliga. Han förstärker alternativen på vänsterbacksplatsen, säger tränaren Paul Clement till Derbys hemsida.

Den svenska landslagsspelaren Martin Olssons tvillingbror Marcus Olsson har spelat i Blackburn sedan han lämnade Halmstad 2011. I den anrika engelska klubben, som vann Premier League 1995, har Olsson gjort tolv matcher i Premier League och 92 matcher i Championship (nästan samtliga från start). I fjol utsågs han dessutom till lagets bästa spelare.

Nu är det dock bekräftat att det inte blir några fler matcher för Olsson i Blackburns blåvita tröja för den här gången. Kantspelaren, som både kan spela försvarare och mittfältare, har nämligen kritat på ett tre och ett halvt års långt kontrakt med Derby, som även de spelar i Championship.

Till skillnad från Blackburn, som ligger i botten av tabellen, har Derby chans på Premier League då de efter 28 matcher ligger på en femteplats i serien.

– Vi är överlyckliga. Han förstärker alternativen på vänsterbacksplatsen, säger tränaren Paul Clement till Derbys hemsida och fortsätter:

– Han är en spelare som vi har följt under en tid och jag är väldigt nöjd över att vi har slutfört affären.

Marcus Olsson säger själv följande till Derbys hemsida om sitt klubbval:

– Jag har varit i Blackburn ett tag, men jag kände att det var dags att prova något nytt i min karriär så när jag hörde om Derbys intresse blev jag väldigt glad och det var något som lockade. Det här var mitt förstaval, konstaterar 27-åringen.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll