OSKBB150928BB484

Fiaskot från i fjol har förbleknat. Örebro gjorde 4-2 i årspremiären på Djurgården och omskrivne Kamara målskytt direkt. ÖSK mot toppen igen?
– Jag aktar mig för att prata så. I fjol dansade vi hem vintern och så fick vi problem, så segern mot Djurgården betyder ingenting, säger Robert Åhman Persson till FotbollDirekt.se.

Örebro är på väg uppåt igen. Nu handlade det om en vinterpremiär i helgen men oavsett det så är det många plustecken nu kring ÖSK.
Kom i håg den starka hösten i fjol, titta på hur Alhassan A. Kamara nu i helgen gjorde mål direkt i första matchen på ett år  – liksom hur mycket förstås handlar om hur en tidigare toppallsvensk försvarare som Michael Almebäck skrev på i morse.

Med det förstärks lördagens till sist klara seger mot Djurgården och arbetsro för ett ÖSK som genomgick ett mindre helvete under fjolåret.

– Segern i sig mot Djurgården sätter inte ribban för oss. Det var en godkänd insats och det är alltid skönt att snabbt få vinna men så mycket mer säger inte en match så här tidigt, anser ÖSK-stjärnan Robert Åhman Persson för FotbollDirekt.se.

Den forne AIK- och MFF-mittfältaren som gick i innermitt tillsammans med Nordic Gerzic – visar annars stor harmoni.
I MFF en gång i tiden utgjorde han för många under en period allsvenskans bästa innermittfält i par med Daniel Andersson; Åhman-Persson och Gerzic ser nu ut att vara på väg högt på en sådan ranking.
– Vi passar ju bra i hop. Det är skönt att ha en sådan bolltrygg spelare bredvid sig. Verkligen. Jag kan ju förstå varför IFK Göteborg en gång i tiden betalade typ tio miljoner för honom, hyllar Åhman Persson.
– För min egen del känns det jättebra. Skönt att kunna köra för fullt och inte alls behöva tänka på någon rehab.

Vad säger du om Kamara som sparkapital som han missade alla matcher i fjol – och hur Michael Almebäck nu är klar? Nu ökar pressen?

– Jag vet inte…vi har ju i stort sett samma spelare och samma tränare. Vi har mycket trygghet i det här laget men det är klart att det handlar om två riktigt bra spelare, säger den 28-årige mittfältaren och resonerar:
– Almebäck har jag ju inte sett på länge men det är klart att det är en spelare av hög klass. Och Kamara har ju speed och en sådan spelare med sådana kvaliteter…ja, det är otroligt viktigt för vilket lag som helst. Så visst är det här två spelare som ska göra oss starkare. Alltså gör vi saker rätt så kan vi ju slå alla men som det såg ut i fjol så vet man att det ändå inte är så enkelt.

Har ni helt släppt det så svarta fjolåret?
– Ja, det är bara att inse att vi började slarva med grunderna. Vi gjorde inte det där lilla extra som krävs. Som jag sade så dansade vi ju igenom förra vintern så av den anledningen gör man bäst i att tänka att försäsongsmatcher inte betyder så jättemycket som segern mot Djurgården, speciellt inte så här tidigt.

– Å andra sidan är det alltid roligare att vinna än att förlora och nu har vi fått ett bra avstamp inför Portugal.

Örebro reser till Portugal på fredag och Atlantic Cup mot klubbar som Kalmar FF, AGF Århus och FK Jablonec.

MISSA INTE – MER OM ÖSK

– ÖSK på väg mot en storaffär – avslöjar i dag
– Örebro vill testa från Elfenbenkusten

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *