• Publicerat 25 januari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
IFK Norrköping Peking Foto: Bildbyrån

Emir Kujovic ser ut att vara på väg bort från IFK Norrköping. Islänningen Holmbert Aron Fridjonsson kan komma att bli hans ersättare i Peking – i dag tränade anfallaren med laget.

I årets första träningsmatch för IFK Norrköping i lördags spelade inte fjolårets allsvenska skyttekung Emir Kujovic, som ser ut att närma sig en flytt från de regerande svenska mästarna.

– Han är i andra tankar om att byta klubb för tillfället. Han vill iväg och det respekterar jag så därför tog vi det beslutet, sa Pekings manager Janne Andersson till FD efter matchen i lördags.

Nu tränar den långa isländske anfallaren Holmbert Aron Fridjonsson med Norrköping, eventuellt tänkt som en ersättare om Kujovic lämnar.

– Vi vet ju att han är lite otränad, så det får man liksom värdera in i det hela, men tittar man på hans sätt att röra sig, hans tekniska utförande och kontroll med bollen så ser man ju en bildad spelare som vet hur man ska agera på planen, säger Janne Andersson om provspelande Fridjonsson till Folkbladet.

22–åringen berättar om sina egna kvalitéer för tidningen:

– Jag är rätt stor och stark, har bra teknik.

Fridjonsson har tidigare erfarenhet från spel i danska Bröndby, men spelade förra säsongen i isländska KR Reykjavík, där han gjorde tre mål på tio matcher.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *