Melker Foto: Bildbyrån

TYRESÖ. Hammarby vann komfortabelt mot finska KuPS under lördagseftermiddagen. Segersiffrorna skrevs till 2-0, men för nya stjärnan Melker Hallberg var det en stor ovana att spela på konstgräs.
–  Det gick jävligt fort och det tar nog ett tag att komma in i det, säger mittfältaren till FotbollDirekt.se efter matchen. 

Hammarby spelade i dag årets första match inför nästan 3 000 åskådare. Finska motståndarna KuPS var en munsbit för hemmalaget och gästerna skapade egentligen bara en vass målchans under 90 minuter.

Nanne Bergstrand valde att mer eller mindre byta ut hela laget till den andra halvleken och under sista 45 minuterna spelade det lag som förväntas starta när tävlingssäsongen drar igång. En av dessa spelare var nyförvärvet Melker Hallberg, som kamperade ihop med Johan Persson på det centrala mittfältet.

– Kul att få komma igång och det kändes bra för att vara så tidigt på året, säger Hallberg till FotbollDirekt.se och väljer samtidigt att hylla fansen.

– Helt fantastiskt. Det är skitkul att det var en sån uppslutning. Jättestort tack till dem, konstaterar smålänningen efter matchen.

Hallberg gjorde en solid insats under sina 45 minuter på planen och även om det från läktarplats såg ut som att han trivdes bra nere på planen finns det ett litet orosmoln för honom: konstgräset.

– Det är nytt underlag för mig och det gick jävligt fort. Det tar nog ett tag att komma in i det, med det var väl ändå en okej insats i och med att det var första matchen.

Melker Hallberg är som bekant utlånad från italienska Udinese och han kommer tills vidare att hålla till i Hammarby fram till sommaren. Men det verkar ännu inte vara skrivet i sten att  det inte är aktuellt för vidare spel i Hammarby säsongen ut.

– Just nu är det sex månader som gäller, men vi får se hur det blir sen. Först är det fokus på de här sex månaderna och jag ska försöka hjälpa laget så mycket som det går.

Ni var tämligen överlägsna i matchen. Trodde du att KuPS skulle vara bättre?

– Jag hade ingen koll på motståndarna faktiskt. Men vi var det bättre laget och vi vann rättvist.

Skulle KuPS platsa i allsvenskan eller håller de snarare superettanklass?

– Haha, det är inte min sak att bedöma. Ni kollar och jag spelar, säger Hallberg med ett leende.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *