• Publicerat 24 januari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Hammarby Foto: Bildbyrån

Hammarby fick en skön inledning på sin matchsäsong. Laget tog till slut en klar 2–0–seger över finska Kups, efter att båda målen kommit i den andra halvleken.

Hammarby är hemkomna från träningslägret på Kanarieöarna. I dag mötte man finska Kups i årets första träningsmatch på Tyresövallen, inför 2 450 åskådare.

De som saknades i matchen för Hammarby är nye brassen Alexssander Medeiros de Azeredo samt Erik Israelsson, Linus Hallenius och Imad Khalili.

Det blev också seger för Hammarby i årspremiären. 2–0 skrevs slutsiffrorna till. 1–0–målet kom i den 70:e minuten, då Richard Magyar nickade in en hörna för de grönvita.

Med någon minut kvar av ordinarie speltid kunde Bajen öka på till 2–0. Birkir Már Saevarsson fick på en bra träff från 25 meter, och skottet letade sig in bakom Kups–målvakten.

Nedan följer övriga höjdpunkter från matchen:

Hammarby hade en vass chans drygt tio minuter in i den första halvleken, då Kups målvakt tvingades till en bra räddning på ett skott från Dusan Jajic, fint framspelad av Amadaiya Rennie.

Efter knappa 20 minuter slog Lars Mendonca Fuhre till på halvvolley utifrån, men bollen smet tätt över ribban.

Kups stack därefter upp med en vass chans, då man fick ett friläge mot Tim Markström, men avslutet gick utanför.

I den 38:e minuten fick Hammarby en ny chans, då Måns Söderqvist avslutade från nära håll, men Kups målvakt stod för en fin parad.

Bara några minuter senare var Söderqvist nära att spräcka målnollan på nytt för Bajen, men på nytt räddades avslutet, denna gång ut till hörna för de grönvita.

Inför den andra halvleken genomförde Hammarby en mängd byten. Inte minst kom de båda nyförvärven Arnór Smárason och Melker Hallberg in i spel för sina första minuter i Bajentröjan.

Tidigt i den andra halvleken föll Smárason i straffområdet, men domaren valde att varna islänningen för filmning istället för att blåsa straff.

En dryg kvart in i den andra halvleken kom Smárason fri med Kups–målvakten, men fick bollen för långt ifrån sig. Målvakten kunde rädda ut till hörna.

Mer om matchen kommer under eftermiddagen och kvällen på FD.

Hammarbys elva första halvlek
Tim Markström
Oliver Silverholt, Joseph Aidoo, Lars Sætra, Mats Solheim
Amadaiya Rennie, Dusan Jajic, Philip Haglund, Lars Mendonca Fuhre
Måns Söderqvist, Isak Lidberg

Hammarbys elva andra halvlek
Ögmundur Kristinsson
Birkir Már Saevarsson, Lars Saetra, Richard Magyar, Stefan Batan
Fredrik Torsteinbö, Johan Persson, Melker Hallberg, Kennedy Bakircioglu
Arnór Smárason, Måns Söderqvist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *