• Publicerat 24 januari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Sandberg Span Foto: Bildbyrån

Gefle inledde sin matchsäsong med att förlora borta mot IFK Mariehamn på Åland, där tidigare Djurgårdsspelaren Brian Span gjorde ett av målen.
– Det var inte speciellt bra men det blev lite bättre mot slutet, säger Gefles tränare Roger Sandberg till klubbens hemsida.

Segersiffrorna skrevs till 2–0 för IFK Mariehamn, och Gefle fick således inkassera en förlust i första matchen för säsongen.

– Det var inte speciellt bra men det blev lite bättre mot slutet. Vi hade problem att anpassa oss på de stora ytorna, men det är inte så konstigt. Vi har inte kunnat träna på helplan förrän på fredagsträningen, men ingenting innan dess, säger Gefles tränare Roger Sandberg till klubbens hemsida.

Thomas Mäkinen gjorde första målet för Mariehamn, och Brian Span, som spelade i Djurgården säsongerna 2012 och 2013, punkterade matchen i slutminuten.

Nästa match för Gefle blir hemma på Gavlevallen mot Djurgården på lördag.

– Nu skruvas det upp ytterligare när vi möter en seriekollega. Det kommer att vara bättre fart på ett annat underlag. Nu gäller det att träna på och rätta till vissa delar som vi kunde ta med oss. I det stora hela handlar det om att långsiktigt förbereda sig för träningsmatcherna i februari, säger Sandberg.

Gefles startelva
Andreas Andersson
Jesper Florén, Joshua Nadeau (Gussman 80′), Anton Lans (Rauschenberg 45′), Jacob Ericsson (Portin 45′)
Simon Skrabb, Anders Bååth (Haaranen 80′), Kwame Bonsu (Nilsson 45′), Johan Bertilsson (Tshakasua 45′)
Dioh Williams (Lantto 45′), Johan Oremo (Mustafa 67′).

Avbytare: Emil Hedvall, Jens Portin, Martin Rauschenberg, Adrian Bjelkendal Haaranen, Samuel Gussman, Robin Nilsson, Jonas Lantto, Tshutshu Tshakasua, Dardan Mustafa,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *