SABB150114PA008

Är Tobias Sana på väg att säljas i från Malmö FF? Uppgifter i går om hur han inte tränar med laget och ser ut att vara i kylan.
– Malmö säljer Sana. Det mesta tyder ju på det. Synd, han skulle kunna betyda mycket för MFF, anser FD:s krönikör Magnus Österberg.

Redan efter några dagar så ser Tobias Sana ut att ha hamnat fel gentemot nye Allan Kuhn.
Efter en ryckig säsong så tillåts inte det förra Ajaxproffset att delta i ordinarie träning.

En situation som i går fick Sana att visa besvikelse för Kvällsposten.

Sanas tidigare så svåra läge under Åge Hareides ledning ser nu alltså ut att få en fortsättning med nye Kuhn.
Istället för ordinarie träningspass så har han nu hållits vid sidan om med en fystränare – tillsammans med namn som Pawel Cibicki, Benjamin Fadi och Enock Kofi Adu.

Frågan är nu om det här är det sista vi får se av Sana i Malmö? Klart är hur som helst att skåningarna vill minska truppen med flera spelare.
En spelare med pikant nog ett långtidskontrakt och en lön i 100 000-kronorsklassen.

Sportchef Daniel Andersson till Kvällsposten om situationen:
– Det är tränaren som bestämmer. Vi har flera spelare på den positionen.

FD:s krönikör Magnus Österberg är inte förvånad:
– Känslan är att han aldrig passat in i MFF. Inte i ett hårt arbetande Malmö under Åge Hareide, något som nye Allan Kuhn nu förmodligen har en bild av. På annat sätt kan jag inte förklara hur han nu direkt ställs åt sidan, säger Magnus Österberg.

– Som hans inhopp i Champions League såg ut så är det ju en spelare som inte har jobbat tillräckligt hårt. Jag tror det är ett problem. För mig är annars Sana en stor talang som fortfarande kan bli en spelare av hög klass men han behöver jobba ännu hårdare med sin inställning.

Men han försvarar ändå Malmö kanske dyraste satsning efter den första vändan i Champions League. Hur han då fick ett fyraårskontrakt och en lön i allsvensk toppklass – ett helhetspaket som nu blir för dyrt att försvara.

– Ja, det går inte att försvara en sådan satsning så länge till. En så dyr spelare i U21, nej, det går ju inte.
– Men det finns argument för Tobias också. Man måste komma i håg att inte många i Malmö hade det lätt under den allsvenska säsongen eller i Champions League gruppspel.

– Utöver det så måste jag säga att det inte kan ha varit lätt att ha en spelare som Yotun bakom sig på den kanten och hans odisciplin  i det defensiva spelet. Så det går att visa förståelse för honom också. Det finns förklaringar till hans svårigheter.

Hur reagerade du på att han nu ser ut att ställas utanför direkt – trots att han själv hävdar att han är i stark fysisk form…?
– Men det är ju ett jättekonstigt beslut. Om inte tester visar annat så är det ett jättekonstigt beslut.
– Det måste ligga mer bakom i så fall…frågan är vad? Alltså Tobias Sana borde verkligen kunna passa in i Malmö även om han ännu behöver lära sig att ta ett ännu större ansvar.

– Tipset? Ja, det måste ju bli att han säljs. Jag har svårt att tolka det annorlunda.

MISSA INTE – MER OM MFF
– Stjärnan lägger allt ansvar på agenten
– MFF bokar nya matcher

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *