Blomqvist Foto: Bildbyrån

I går presenterade IFK Norrköping ett nyförvärv i mittfältstalangen Eric Smith. Men fler nyförvärv är på väg in.
Enligt uppgifter till FotbollDirekt så förhandlar Norrköping med Ålborg om klubbens svenske mittfältare Andreas Blomqvist.
– Vi kommenterar aldrig spekulationer om spelare som inte är i Norrköping, säger IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt till FotbollDirekt.se.

IFK Norrköping presenterade ett nyförvärv i Halmstads-talangen Eric Smith. De regerande mästarnas nyförvärv inför 2016. Tidigare har Peking gjort klart med Jón Gudni Fjoluson från Gif Sundsvall.

Fler nyförvärv är på gång. Enligt uppgifter till FD så förhandlar Norrköping med danska Ålborg om Andreas Blomqvist.

23-årige Blomqvist fick ett större genombrott i allsvenskan 2014 för Mjällby. Det blev sju mål och tre assist från mittfältarens sida den säsongen, och han såldes till Ålborg efter säsongen.

Men det har varit tufft för mittfältaren i Danmark. På vårsäsongen i fjol fick han ett inhop för Ålborg i Superligan, den här säsongen har det inte blivit någon speltid alls i ligan. Blomqvist har ett kontrakt med Ålborg som går ut 2019, men klubben är öppen för att sälja honom. Och enligt FD:s uppgifter har Norrköping en längre tid diskuterat en övergång med den danska klubben.

IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt bemöter uppgifterna:

– Det är intressant att höra alla namn som kommer upp. Men vi kommenterar inga spelarnamn, varken in eller ut, säger Hunt till FotbollDirekt.se.

– Det spekuleras kring så många namn och att kommentera vart och ett av alla som kommer upp, det skulle bli absurt. Så det blir samma svar som alltid, vi kommenterar inte någon spelare som inte tillhör IFK Norrköping och det gäller också det här namnet du nämner.

Alexander Fransson lämnade IFK Norrköping för FC Basel nyligen, en övergång som uppges ha gett Peking uppemot 20 miljoner kronor. Utan att vilja kommentera summor så finns det resurser till nyförvärv, medger Hunt.

– Det är klart att vi är i en bra situation med SM-guldet, fina publiksiffror i fjol och en positiv utveckling för klubben. Men det är inte så att det bränner i fickorna. Visst är vi nöjda med affären men att vi fått in pengar för en spelare innebär inte per automatik att vi kommer lägga allt på nyförvärv. Det finns hål att stoppa pengar i.

FD har sökt representanter för Ålborg för en kommentar.


MISSA INTE! 

Allt om IFK Norrköping – Gå till FotbollDirekts IFK Norrköping-sida

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *