Felipe Carvalho Foto: Bildbyrån

På ett halvår gick Felipe Carvalho från att spela utan lön i ett bottenlag i Uruguay, till att möta Cristiano Ronaldo och Zlatan Ibrahimovic i Champions League. Nu berättar Carvalhos agent Terje Liveröd att han fått motta hot från spelarens förra klubb Tacuarembó FC.
– De har hotat mig via sms, skrev ungefär ”Vi ska krossa din skalle”, säger Liveröd till FotbollDirekt.se.

För bara ett knappt år sedan gick Felipe Carvalho utan lön från sin klubb och tvingades extraknäcka med att smuggla parfymer över gränsen mellan Brasilien och Uruguay. Malmö FF värvade försvarstalangen i somras och han fick speltid i både allsvenskan och Champions League.

Bakgrunden till övergången finns att läsa om här – Carvalhos klubb Tacuarembó FC i Uruguay hade låtit mittbacken spela gratis och samtidigt fått honom att skriva på ett kontrakt som i princip gjorde honom livegen. Scouten och agenten Terje Liveröd började pressa klubben på att göra rätt för sig lönemässigt mot Carvalho, samtidigt som Malmö FF kom in på banan och till sist kom den uruguyanaska klubben överens om en övergång för Carvalho till MFF. Runt 300 000 kronor handlade det om enligt flera medieuppgifter.

Nu berättar Liveröd om hur klubbrepresentanter för Tacuarambó hotat honom i samband med övergången.

– Jag har blivit hotad på telefon, via sms. Jag har inte sms:et framför mig nu, men det stod väl ungefär ”Vi ska krossa din skalle”. Sedan har jag hört från advokaten som hjälpt oss att de är väldigt arga, säger Liveröd till FotbollDirekt.se.

Liveröd berättar att han efter att ha kommit i kontakt med Carvalho fått veta mer och mer om den situation spelaren hamnat i. Något som till sist gjorde att han kunde lämna Tacuarambó för en liten övergångssumma.

– Jag hade inte hela bilden klar för mig över hur illa det var först, Felipe berättade mer allt eftersom. Han berättade till sist att han fått skriva på ett extra kontrakt, men inte fått någon kopia av det. Det är svårt att föreställa sig här, tänk dig att någon styrelseledamot i Malmö FF skulle representera fem av klubbens spelare. Men så var det.

– Jag bad om att få kolla på dokumenten men då blev de förbannade. Vi sade direkt att vi tar det här till förbundet i Uruguay, till Fifa och vi gör också ett civilt mål av det. Jag var helt säker på att vi skulle vinna målet, men bara inte hur lång tid det skulle ta. I värsta fall hade det dragit ut på tiden så att det gått förbi sommarfönstret. Men de (Tacuarembó) förstod väl efter hand att de inte hade något case överhuvudtaget.

– Sedan kom vi till sist överens om en övergångssumma och villkor, som Tacuarambó var väldigt missnöjda med. Vi pressade dem ju från alla håll; Spelarföreningen, vår advokat, jag och Felipe själv. Men lösningen visade ju sig vara ganska bra för MFF. Felipe blev ju dessutom direkt avgörande för CL-kvalificeringen med målet mot Celitc, och Malmö tjänade väl in det man fått betala ganska snabbt.

Liveröd känner inget dåligt samvete över affären – tvärtom är han glad över att ha hjälpt spelaren ur en svår situation. Agenten säger att det hade varit en annan sak om klubben behandlat Carvalho väl, betalat ut lön varje månad och betett sig schysst. Istället tvingades mittbacken skriva på dubbla kontrakt, avtal där han inte fick någon egen kopia och som bekräftat att klubbens president skulle vara hans representant.

– Och på toppen av allt hade han varit i klubben i fem månader. Det var ju inte så att de fostrat honom och hjälpt honom framåt i karriären. Han åkte buss 25 mil tur och retur till träningarna och fick ingen lön.

Hoten från klubben är inget Liveröd lägger så stor vikt vid.

– Jag tog det inte det på så stort allvar, det är inget att bry sig om. Jag tror att jag står lite starkare i Uruguay än vad de gör.

Efter att ha sett Carvalho spela för MFF i Champions League under hösten så ska folk i Tacuarembó FC ha blivit allt mer upprörda över affären, och ersättningen man fick av Malmö förra sommaren kändes plötsligt mindre.

– Efter vad jag har hört så är de ännu mer förbannade nu, men jag har inte varit i kontakt med dem sedan i somras. De har med 100 procents säkerhet registrerat att Felipe har spelat i Champions League och är efter vad jag har hört ännu mer ilskna nu, men som sagt har jag inte varit i kontakt med dem sedan dess.

– De var och är förbannade, men förbannade på vad? De ska vara förbannade på sig själva i så fall. Men det är väl för att de har ekonomiska problem som de håller på så här. De åkte ur och spelar i andradivisionen nu.

 

MISSA INTE!

Allt om Malmö FF – Gå till FotbollDirekts Malmö FF-sida
Nu bekräftar MFF – Safari har skrivit på
– MFF-stjärnan deppar: ”Blir inget EM – jag är körd”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *