Smarason Hammarby Foto: Max Richnau

Nu framkommer att Helsingborgs IF knappt fått några pengar alls för sina senaste försäljningar. Robin Simovic, Jere Uronen och Ema Boateng ska ha gett sammanlagt 300 000 kronor, skriver hd.se. Samtidigt så står det klart att Árnor Smárason gick till Hammarby gratis.

Helsingborgs IF:s klubbdirektör David Brodetsky berättar i dag i hd.se om affärerna med spelare ut – en trio spelare som lämnade alldeles nyligen; Robin Simovic, Jere Uronen och Ema Boateng, inbringade sammanlagt åtta miljoner kronor. Men det slutar med att man får behålla 300 000 kronor. Efter att externa finansiärer fått sina pengar så är det vad som återstår.

– Det är inget vidare och anledningen är framförallt återbetalningarna till de externa finansiärerna. Henrik Larsson har vidtagit åtgärder för att få ner fotbollsbudgeten och det är synd att det bara innebär 300 000 kronor till resultatet. Det är ändå ett litet steg i rätt riktning, säger Brodetsky till hd.se.

Samtidigt framkommer att den lilla vinsten faktiskt kunde ha blivit en förlust i miljonklassen.

– Det uppstod en pinsam situation som innebar att vi var tvungna att gå till Resurs Bank ännu en gång. De har hjälpt oss tidigare, som ni rapporterat om. Efter en hel del diskussioner kommer de nu till klubbens räddning ännu en gång. De var inte glada, men de insåg att vi behövde hjälpen, säger David Brodetsky.

Resurs Banks avkastning för Robin Simovic skulle ha blivit ungefär 1,6 miljoner kronor. Den summan har man låtit HIF behålla, men det är pengar som ska tillbaka förr eller senare.

Samtidigt framkommer att Árnor Smárason kom gratis till HIF.

– När hans utlåning till Ryssland inte fick någon framtid försökte vi hitta en lösning under sommaren. Det gick inte så vi blev sittande med en lön som var för hög för HIF, så när tillfället med Hammarby dök upp var det bättre för klubben, säger Brodetsky till hd.se.

Vidare framkommer att HIF inte har någon vidareklausul på David Accam, som såldes till Chicago Fire i MLS 2014. Det har man däremot på Abbe Khalili (Mersin).

Rade Prica lämnar för Maccabi Petah Tikva i Israel gratis då det fanns en klausul i hans kontrakt som lät honom lämna gratis.

 

MISSA INTE!

Allt om Helsingborgs IF – Gå till FotbollDirekts Helsingborgs IF-sida
Han fick nobben av ”Henke”
– HIF bekräftar Boateng-flytt – öppnar för Hallenius

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *