• Publicerat 19 januari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 5 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Helsingborg har gjort klart med ett anfallsförvärv inför säsongen. Klubben offentliggör nu på sin hemsida att man värvar zimbabwiern Matthew Rusike från Halmstad.
– Det är en underbar känsla att vara del av en fantastisk klubb. Jag har alltid känt till HIF som en storklubb i Sverige och Skandinavien, säger Rusike till HIF:s hemsida.

Matthew Rusike kom till Halmstad i somras, men kunde inte rädda klubben från att åka ur allsvenskan ner till superettan.

Nu står det dock klart att Rusike blir kvar i allsvenskan. 25–åringen har skrivit på för tre år med Helsingborg.

– Det är en underbar känsla att vara del av en fantastisk klubb. Jag har alltid känt till HIF som en storklubb i Sverige och Skandinavien. Jag är en snabb anfallare och längtar efter att arbeta hårt för laget, säger zimbabwiern till HIF:s hemsida.

HIF:s manager Henrik Larsson är nöjd över nyförvärvet.

– Det ska bli spännande att arbeta med Matthew. Han är en djupledsgående forward med speed som också arbetar bra med ryggen mot mål. Jag ser fram emot att se honom här. Som spelare kommer han vara till stor nytta för Helsingborgs IF de kommande tre åren, säger han till klubbens sajt.

Rusike gjorde under sommaren och hösten fyra mål på elva allsvenska matcher i HBK, och har sedan tidigare erfarenhet bland annat av spel i Kaizer Chiefs i Sydafrika.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll