• Publicerat 18 januari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 2 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Behrang Safari har under en längre tid ryktats återvända till Malmö FF. Nu bekräftar MFF att Safari ansluter till sommaren.
– Vi är glada att han väljer Malmö FF.  Han kommer att höja lagets kvalitet, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till klubbens hemsida.

Efter att Basels president Bernhard Heusler i förra veckan gick ut med att Behrang Safari lämnar klubben till sommaren har ryktena om en flytt till Malmö FF för vänsterbacken intensifierats. Nu meddelar MFF att Safari har skrivit på för fyra och ett halvt år från och med sommaren, då hans kontrakt med Basel går ut.

– Vi har haft bra kontakt med Behrang sedan han lämnade. Det är en fantastisk spelare och kille. Han är professionell, har stor internationell erfarenhet och är väldigt duktig på sin position. Vi är glada att han väljer Malmö FF.  Han kommer att höja lagets kvalitet, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till klubbens hemsida.

Safari spelade för MFF:s A–lag mellan 2004 och 2008, och känner nu ge något tillbaka till klubben.

– Jag har fått erbjudanden från andra europeiska klubbar men vill komma hem till Malmö FF. Med åren har jag fått mycket erfarenhet som jag känner att jag vill dela med mig av. Jag vill pusha mina medspelare och få fram det bästa i dem. Så jag hoppas att jag kan tillföra saker både på och utanför plan, säger han till klubbens hemsida.

Safari har målsättningen högt ställd inför återkomsten i den himmelsblå tröjan.

– För mig är det självklart. Vi ska vinna. Det är så inställningen är i klubben och det är så det ska vara. Jag har vunnit ligatitlar sex år i rad så det är det enda som gäller för mig. Jag ska försöka hjälpa till så gott det går, säger han.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll