• Publicerat 17 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Rennie Foto: Bildbyrån

Amadaiya Rennie var under andra halvan av säsongen 2015 på lån till norska Brann från Hammarby. Bajens sportchef Mats Jingblad sa nyligen att Brann inte är intresserade av att värva Rennie, men sportchefen Rune Soltvedt stänger inte dörren för liberianen.
– Vi har fortfarande ett intresse för Rennie, säger Soltvedt till FotbollDirekt.se.

Under andra halvan av 2015 lånade Hammarby in Jakob Orlov från norska Brann, samtidigt som Amadaiya Rennie gick på lån i motsatt riktning.

Rennie gjorde nio matcher för Brann i norska andradivisionen, men nyligen menade Bajens sportchef Mats Jingblad att Brann inte vill värva 25–åringen permanent från Hammarby.

– Brann har inte visat intresse för Rennie, sa Jingblad till FD i torsdags.

Branns sportchef Rune Soltvedt menar dock att man fortfarande kan tänka sig en värvning av Rennie.

– Vi har fortfarande ett intresse för Rennie, men vi har inte pratat med Hammarby på ett tag. Vi önskade starkt att få in en anfallare, och nu fick vi Mads Hvilsom (dansk anfallare, senast i Eintracht Braunschweig) i fredags. Som jag sagt tidigare så har vi ingen transferbudget. Vi har hamnat i röd zon (norska förbundet placerar klubbar i grön, gul eller röd zon utifrån finansiell situation, läs mer här), säger Soltvedt till FD.

Brann har även infört ett lönetak på 900 000 norska kronor/år, och det är fortsatt ekonomiskt tufft, säger sportchefen.

– Nu har vi sålt en spelare (Amin Askar till turkiska Sanliurfaspor) och vi fick till ett bra avtal med Eintracht Braunschweig om Mads Hvilsom. Så det är möjligt att vi kan ta in fler spelare och vi var nöjda med det Rennie presterade hos oss. Det har främst handlat om ekonomi, säger Soltvedt.

Om Hammarby vill ha Orlov och Brann vill ha Rennie, skulle ett rakt byte vara möjligt? Nej, det har sportchefen tidigare avvisat.

– När vi värvade Orlov (2014) så var det till viss del privata investorer som gick in och betalade. Om vi säljer honom så måste vi ge tillbaka en del av summan till dem, vilket gör att en byteshandel inte blir så fördelaktigt för oss ekomomiskt. Det är en större ekonomisk insats i Orlov än vad det är i Rennie.

– Men vi får se, plötsligt kanske vi börjar diskutera med Hammarby igen. Man ska aldrig säga aldrig, vi kanske kommer fram till en bra lösning.

Anton Zetterman – Max Richnau

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll