• Publicerat 17 januari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

FD kunde i söndags berätta att Djurgården är på väg att värva den kenyanska anfallaren Michael Olunga. Men ännu är affären inte klar i och med att Olunga inte fått ett visum för att resa till Sverige.
– Vi har jobbat på att få ett visum och kommer förmodligen att lämna landet när allt har löst sig, säger Olunga till 366football.com.

Michael Olunga, kallad ”Ingenjören” i hemlandet, har gjort jättesuccé i den kenyanska ligan den gångna säsongen, då han blev skyttekung på 19 mål när hans klubb Gor Mahia vann kenyanska Premier League.

Nyligen kunde FD avslöja att Olunga är på gång till Djurgården. Sportchef Bosse Andersson bekräftade att man jobbar för att värva kenyanen, och att man jobbade för att hitta ett datum som passade för att 21–åringen skulle komma över till Sverige.

– Han är på väg hit. Nu försöker vi bara hitta ett datum som passar. Vi har pratat med hans klubb därnere, och vi är överens. Vi har klartecken av hans klubb om att få prata med honom och att han ska få resa hit och träffa oss. Nu jobbar vi för att lösa visumdetaljer. Det är en mycket spännande spelare, sa Andersson då till FD.

Förhoppningen var att Olunga skulle ansluta redan till Djurgårdens resa till Kanarieöarna, men så blev inte fallet då klubben nu befinner sig där utan honom.

Det har dragit ut på tiden med att få ett visum, men Olunga bekräftar för sajten 366football.com att han fört diskussioner med Djurgården, men menar att inget är klart ännu.

– Det stämmer att vi har pratat men jag har inte skrivit på något kontrakt med någon klubb som det skrivs i media, säger han till sajten.

– Jag har varit på semester länge och det tar inte mindre än 15 dagar att få visum. Vi har jobbat på att få ett visum och kommer förmodligen att lämna landet när allt har löst sig.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll