Rohden Foto: Bildbyrån

Marcus Rohdén gjorde två bra insatser för Sverige under januariturnén och tillbaka i Borås väljer han nu att hylla Emir Bajrami, som tränar med laget efter att ha plågats av skador.
– Han kommer att vara en stor tillgång för oss, säger 24-åringen till FotbollDirekt.se.

Elfsborg slutade på en fjärde plats i 2015 års allsvenska och en spelare som återigen utmärkte sig under säsongen var mittfältaren Marcus Rohdén, som gjorde sju mål och tre assists.

I våras var han uttagen till EM-kvalmötet med Moldavien på bortaplan och han är nyss hemkommen från svenska landslagets januariturné i Abu Dhabi.

– Det kändes som att jag gjorde två bättre matcher än förra året. Jag tycker att jag tog för mig, säger han till FotbollDirekt.se.

Är det någon spelare från januariturnén som du tror kommer komma med i EM-truppen?

– Oj, svårt att säga. Jag vet inte, ingen känns ju given. Men några är säkert aktuella, säger Rohdén som på frågan om han själv tror att han kommer med i EM svarar:

– Visst finns chansen. Det är ganska tufft att slå sig in i en EM-trupp, men jag har ju varit med i en EM-kvaltrupp tidigare så en liten chans finns väl.

Marcus Rohdén har spelat allsvensk fotboll med Elfsborg sedan 2012 och för några dagar sedan ryktades han vara nära en flytt till Israel. Men Rohdén själv tonar ner det hela.

– Det var aldrig så nära, men det fanns ett konkret intresse från dem.

Är du inte sugen på att flytta utomlands?

– Det är klart att man någon gång vill göra det äventyret. Sedan om det sker nu eller om några år spelar ingen roll. Men det hade varit skoj!

I stället siktar Rohdén in sig på ännu en säsong med Elfsborg och i år tvingas laget klara sig utan såväl Anders Svensson som Arber Zeneli.

– De är två skickliga spelare så det är såklart tungt att tappa dem. Anders bidrog med mycket erfarenhet och Arber var väldigt bra. Men vi har fått in två nya backar och sedan är ju Bajrami tillbaka från skada så det ser bra ut och vi har fyllt luckorna efter dem.

Hur bra tror du att Emir Bajrami kan bli hos er?

– Han kommer att vara en stor tillgång för oss. Han tränade med laget i slutet av förra säsongen och han ser otroligt bra ut när han är i form, men vissa dagar har han fortfarande ont.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *