MRBBB150824JL078

FOTBOLLDIREKT RAPPORTERAR LIVE FRÅN DJURGÅRDEN – SHANGHAI PÅ KANARIEÖARNA. PÅ LÖRDAG – START. KL 14.50.

Djurgården i matchpremiär på lördag. Mot kinesiska Shanghai – med Svennis Eriksson, Asamoah Gyan och Tobias Hysén. Frågan är var ett Dif står utan stjärnan Kerim Mrabti?
– Det är viktigt att vi visar att vi direkt är ett lag. Utan Kerim ska vi vara ännu mer ett lag, säger Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

Djurgården startar nu upp året på allvar med ett utlandsläger på Kanarieöarna och det är ett Dif som blir först ut av storklubbarna i en ”tjuvstart” mot kinesiska storklubben Shanghai på lördag. På den kinsesiska sidan bland andra storstjärnan Asamoah Gyan.

Men det är ett Djurgården som just nu får klara sig utan sina största namn.
Ingen Haris Radetinac, ingen Omar Colley – och inte minst nyligen korsbandsskadade Kerim Mrabti.

Med det tunga frågetecken i den flygmaskin som i går landade på Kanarieöarna och hur man redan på lördag alltså ställs mot ett toppmotstånd.
– Vi ligger långt framme inför den här matchen. Ännu längre fram än i fjol. Vi vill vara tidigt förberedda och det är vi, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

– Spelarna har alla tränat extra i december och över julen. Kontinuiteten är överhuvudtaget bättre för oss i år än förra året. Då hade vi många frågetecken. Nu har vi direkt nästan hela laget på plats.
– Så det är många faktorer som känns bra. Vi har redan haft hög kvalité på våra träningar. Sådant känner man och så är det verkligen.

Hur viktigt är det att ni klarar er bra direkt på lördag med tanke på inte minst Mrabtis skada?

– Men vi vill ju vinna. Vi vill vinna lalla matcher. Det spelar ingen roll om det är första matchen för året mitt i vintern…men jämfört med förra året då vi också mötte Shanghai så hade vi ju då spelat flera träningsmatcher, det har vi inte gjort nu.

– Det blir spännande. Klart man efteråt kommer att jämföra efteråt med hur det såg ut nu, jämfört med förra året. Vi vann ju i fjol och Shanghai vill ha revansch, det kan vi ju räkna med.

Det stora ämnet här är annars Kerim Mrabtis svåra skada.
Den är inte mer än en vecka gammal sedan han så otäckt föll i en landskamp för Sverige. En händelse som i förväg ser ut som någonting som det värsta som skulle kunna ha hänt Djurgården.
– Alltså Kerim spelade ju alla matcher i fjol. Det är klart att han kommer att bli svår att ersätta. Det är en speciell situation men vi s k a och kommer att se ut som ett lag. Vi är verkligen ett lag och det kommer vi att visa.

Vad säger du till era fans inför Shanghai-matchen?

– Vi har ett ungt fräscht lag och bra saker på gång. Det blir en spännande match men som man kanske i det här tidiga skedet ska se med en glimt i ögat.

MISSA INTE – MER OM DJURGÅRDEN

– Mihlali Mabhuti till Djurgården? 
– Djurgården närmar sig AIK och Hammarbys publiknivåer

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *