YAAIKBB150603BB349-1

FOTBOLLDIREKT RAPPORTERAR LIVE FRÅN VASALUND – AIK. PÅ SÖNDAG. KL. 12.50.

Djurgården och AIK i matchpremiärer i helgen. Dif på Kanarieöarna och AIK här hemma i tio minusgrader på ett förmodat utsålt Skytteholm.
– Det blir viktigt att se Avdic och Yasin visa klassen direkt. Det hade inte varit fel om båda imponerade på söndag, även om båda självklart måste få mer tid än så, säger FD:s krönikör Magnus Österberg.

Förra måndagen presenterades Denni Avdic, på onsdagen startade AIK sin försäsong på Skytteholm inför välfyllda läktare- och ytterligare 24 timmar senare stod Ahmed Yasin klar.

Så sent som i går mer spännande AIK-nytt när de blev känt att förre hjälten Derek Boateng nobbas. Massor av AIK-nytt där och på söndag börjar matchallvaret  – match mot Vasalund på Skytteholm.

Men vilka svar kan en så här tidig match ge?
Handlar det mest om att bara få avverka första 90 minuter, eller är det väsentligt mer än så för Andreas Alm som fär inte så länge sedan fick förnyat förtroende från AIK:s ledning.

– Det handlar om att röra på sig mot ”matchform” – mer än något annat. Det är ganska vanligt att det sker många byten, ofta redan några i halvtid. Några specifika svar tror jag inte det handlar om att få i den första matchen, mer om att visa upp sig, säger i dag FotbollDirekts Magnus Österberg.
– Men det är klart att det betyder någonting. Det är spännande när det drar igång och självklart är nyförvärven de som kittlar mest, några större taktiska revolutioner tror jag inte att det går att utläsa. Inte redan nu.

Bra eller mindre bra med ett lågt rankat motstånd som Vasalund?

– Det har mindre betydelse vilka man möter, motståndarna lär ju i alla fall göra allt de kan för att visa upp sig det blir ju lite årets match för Vasalund med ett fullt Skytteholm. Återigen, det handlar mer om att dra på sig matchtröjan för första gången.

Exakt vad måste AIK hinna med på 5-6 veckor fram till Svenska cupen-premiären?

– Fram till dess ska ju de nya spelarna in i den modell man väljer, dessutom ska den fysiska statusen uppgraderas en hel del innan det är dags att börja spela tävlingsmatcher. Det återstår mycket träning och flera matcher innan det är skarpt läge.

Vilken AIK-spelare har mest att bevisa fram till den allsvenska premiären?

– Det handlar nog inte så mycket att bevisa, men självklart är förväntningarna höga på att Denni Avdic och Ahmed Yasin ska tillföra spets i anfallsspelet. Helt direkt, även om det inte är någon brådska med det till på söndag. Men det handlar också lika mycket om vilken status Eero Markkanen har, om han nu spelar.

Bör Andreas Alm direkt sätta siffer-modellen? Kan det bli i stil med 4-4-1-1?

– All träning och matchning fyller ju något slags syfte men det är tidigt på året. Beroende på vilka som är tillgängliga lär det knappast bli något väldigt avvikande från det man har tänkt sig i slutändan, men det handlar mer om att spelare ska få speltid. Givetvis kan man redan här testa olika sätt men organisationen är inte avgörande.

– 4-4-1-1, 4-3-3 , 4-5-1 eller vad män väljer spelar inte så jättestor roll det handlar mer om själva spelidèn än organisationen, men klart är att Alm har många alternativ att välja på.

MISSA INTE – MER OM AIK

– Här skärper Björn Wesström tonen
– ”Här både vinner och förlorar AIK”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *