• Publicerat 14 januari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
ema 130811 Fotboll, allsvenskan, Helsingborg - Norrköping: Emmanuel Boateng, Helsingborg, i den allsvenska matchen mellan Helsingborg och Norrköping. © Bildbyrån - 64378 - Foto: Lennart Månsson/BILDBYRÅNFoto: Bildbyrån.

Efter 37 allsvenska matcher lämnar mittfältaren Ema Boateng Helsingborg för spel med Los Angeles Galaxy i Major League Soccer. Det bekräftar Helsingborg på sin egen hemsida.

– Jag har haft några väldigt bra år i Helsingborg och uppskattat den erfarenhet som HIF gett mig både på och utanför plan. Jag vill tacka alla supportrar för deras stora stöd under min tid i klubben och önskar HIF stort lycka till med många framgångar i framtiden, säger Emmanuel Boateng till hif.se.

Boateng kom till klubben sommaren 2013 från bland annat collegespel i USA och hann då med att spela en match från start och hoppa in i ytterligare tre matcher.
Nu går alltså flytten tillbaka över Atlanten till en klubb där han blir klubbkamrat med bland andra Steven Gerrard och Robbie Keane.

Flytten lär också frigöra kapital och öppna upp för en värvning av anfallaren Linus Hallenius från Hammarby. FotbollDirekt kunde nyligen berätta om Helsingborgs intresse för Hallenius och att allt är i praktiken klart för en flytt, bara HIF kunde vaska fram pengar.

MISSA INTE!

Allt om Helsingborg – Gå till FotbollDirekts Helsingborg-sida 
 Anfallsesset lämnar HIF för kortidskontrakt utomlands
Vann SM-guld – tvingas till provspel för kontrakt

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *