rantie Foto: Bildbyrån

Tokelo Rantie är fast på bänken i Bournemouth – nu inne på andra säsongen utan en enda match från start i den sydengelska klubben. Men det blir av allt att döma ingen flytt i januari för den tidigare MFF-anfallaren.
– Jag har inte fått några sådana signaler från klubbens sida, säger Ranties agent Nadeem Mahmood till FotbollDirekt.se.

Tokelo Rantie lämnade Malmö FF för AFC Bournemouth sommaren 2013, då som klubbens största investering någonsin. Övergångssumman ska ha legat på runt 35 miljoner svenska kronor.

Han fick gott om speltid första säsongen i Championship, men därefter har han tillbringat mesta tiden på bänken. Numera gör han det i Premier League. Det är ett skralt facit för den förre MFF-anfallaren i högstaligan: tre inhopp och sammanlagt 38 minuter är det han skrapat ihop den här säsongen.

Trots detta finns det inget som talar för att han lämnar Bournemouth i januarifönstret. Exempelvis en utlåning för att få kontinuerlig speltid, det är inte aktuellt säger hans agent.

– Jag har inte fått några sådana signaler från klubbens sida. Han står under kontrakt där och såvida vi inte får det tydligt från klubben att de vill någonting sådant, då stannar han, säger Nadeem Mahmood till FotbollDirekt.se.

– Sedan kan som alltid mycket hända i ett fönster. Spelare kan bli sålda eller köpas in, vilket får effekter för andra spelare. Men som läget är just nu så kommer han bli kvar.

Hur ser ni på att det även den här säsongen blivit väldigt lite speltid?

– Det är klart, han har inte fått spela så mycket. Det var tänkt att han skulle få spela nu i FA-cupen (mot Birmingham i lördags) men han blev skadad. Men han har vuxit mycket som spelare och människa sedan han kom dit, och hans tränare (Eddie Howe) gillar honom. Klubben har inte visat några indikationer på annat än att man vill behålla honom.

Lika lite som Bournemouth vill låna ut eller släppa Rantie, lika tyst har det varit från Malmö FF-håll sedan han lämnade.

– Jag har inte haft någon kontakt alls med Malmö sedan han gick till Bournemouth. Det har inte varit någon kontakt med andra klubbar. Det är svårt att kommentera andra klubbar överhuvudtaget när han står under kontrakt med Bournemouth. När spelaren har kontrakt så måste man respektera kontraktet. Om de (Bournemouth) skulle säga något annat så är det en annan sak. Men vi har inte hört någonting sådant från dem.

 

MISSA INTE!

Allt om Malmö FF – Gå till FotbollDirekts Malmö FF-sida
Legendaren vill värva MFF-mittfältaren
– Wahlqvist nobbar MFF: ”Utomlands som gäller”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *