• Publicerat 13 januari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
wesstrom.jpg Foto: Bildbyrån

AIK räknar nu bort Derek Boatang. Ghana-stjärnan kommer inte ges chansen till en AIK-comeback – till Boatengs stora besvikelse.
– Nej, hans namn är inte aktuellt just nu, men det är helt enkelt för att vi inte söker spelartypen, möter nu sportchef Björn Wesström för FotbollDirekt.se.

Nej, det blir ingen favorit i repris.
Det kommer att stanna vid åren 2003-2006 för Derek Boateng och AIK. År där han fick uppleva så väl himmel och helvete genom att åka ur och sedan gå upp och snudd på vinna SM-guld.

Men det var då. Det står klart sedan sportchefen Björn Wesström i dag i direktsändning i Svenska Fans 08 Fotboll deklarerat hur La Liga-proffset inte är aktuell. AIK väljer att tacka nej till stjärnan.

Reaktionen från huvudpersonen själv är besvikelse och vemod när FotbollDirekt berättat om AIK:s syn på honom.
Sportchefen Björn Wesström blir här ingående kring hur AIK väljer att kringgå en spelare som så sent som för mindre än två år sedan gjorde matcher i en av världens bästa ligor.

– Vi inte söker hans spelartyp. Våra resurser är begränsade och därför prioriterar vi dom positioner där behoven är större i årets lagbygge. Det är vad det handlar om och inte om att vi anser att han inte är tillräckligt bra, säger Wesström till FotbollDirekt.se.

– Hans besvikelse…? Det är givetvis tråkigt, det är en spelare som gjorde bra saker för AIK och det minns vi med glädje.

Har det varit ett svårt beslut att komma fram till – att ni inte har plats för honom?
– Det finns en mängd saker att ta hänsyn till i ett truppbygge, det är inte något personligt utan en logisk följd av dom prioriteringar vi gör med dom resurser vi har i förhållande till dom spelare som redan finns i AIK.

Boateng nu 32 år gammal upplever en tuff tid, långt i från hur han en gång i tiden hyllades av självaste Diego Maradona.
Hur stor karriär han har haft är upp till var och en att bedöma men den har tagit honom till så väl Premier League som La Liga – som VM-slutspel med Ghana.

– Hur stor hans karriär varit överhuvudtaget har varit jag svårt att värdera men det är klart att han har bra meriter – men jag hoppas ju inte att den är slut.

Vad säger du om så öppet han flirtat med AIK – så tydligt han visat att han vill tillbaka? Smickrande?

– Det är ett högt betyg till klubben, dom spelare och ledare som hjälpte honom under hans tid i AIK att återuppbygga hans karriär till att först vinna AIK-fansens kärlek och sedan till att få gå vidare ut till det fotbollseuropa han en gång kom ifrån.

Se hela programet 08 Fotboll här.

MISSA INTE: Nobbas av AIK – Boateng talar ut: ”Förändrar ingenting – AIK fortfarande klubben i mitt hjärta”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *